Yazar Sertbarut, Diyarbakırlı Okurlarıyla Buluştu

Çağdaş çocuk edebiyatının önemli yazarlarından Miyase Sertbarut, Diyarbakır’daki okurları ile bir araya geldi. Diyarbakır Genta...

Çağdaş çocuk edebiyatının önemli yazarlarından Miyase Sertbarut, Diyarbakır’daki okurları ile bir araya geldi. Diyarbakır Genta Kitap Dağıtım’ın sponsorluğunda Diyarbakır’daki bazı okullarda söyleşide bulunarak kitaplarını imzalayan yazar, öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Çocuk edebiyatı alanındaki masal, öykü ve romanları ile bilinen Miyase Sertbarut, söyleşide, “Çocukluğumu ömrümün sonuna dek canlı tutabilmenin tek yolu çocuklar için yazmak sanırım. Kitaplarımda anlattığım her çocuğu yaşıyorum. Mutlu çocuk, mutsuz çocuk, seven çocuk, nefret eden çocuk, yaramaz çocuk, uslu çocuk, korkak çocuk, kahraman çocuk… Hepsi içimde ve hepsi yazdıklarımda. Bana benzeyen ve bana benzemeyen insanları anlattım, size benzeyen ve size benzemeyenleri... Yakınlaştırmak istedim ötedekileri, uzaktan bakmak istedim yakınımdakilere, daha iyi görebilmek ve gösterebilmek için.” dedi.

Reklam
Reklam

Fasulyem Bulutlara Çıkamaz, Altın Avcıları Plajda, Annemin Kokusu, Kapiland'ın Kobayları, Saat Canavarı, Sis’in Sakladıkları, Sil Baştan Aşk gibi eserleri ile tanınan Miyase Sertbarut, öğrencilerle buluştu. Bu tür etkinlikler ile Diyarbakır’daki çocukları, okudukları eserlerin yaratıcısı ile bir araya getirerek, okumayı sevdirmeye çalıştıklarını söyleyen Diyarbakır Genta Kitap Dağıtım Sahibi Ersin Sütçü, Genta olarak, bu tür kültürel aktivitelerin sayısını artırarak, kitapla tanışmayan çocuklara kitabı sevdirme gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

Diyarbakır’daki okurları, ilerleyen zamanlarda farklı düşünür ve yazarlar ile buluşturmayı planladıklarını söyleyen Ersin Sütçü, “Şu an TUDEM yayınevi yazarlarından Sayın Miyase Sertbarut’u burada ağırlayarak, okurları ile buluşturduk. Bundan sonra da okurları, bu tür etkinliklerde bir araya getirmeyi umut ediyoruz.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: