Yazıbaşı’nın Evsel Atıkları Arıtma Tesisine Gidecek

Evsel atıklar için arıtma tesisleri kuran Torbalı Belediyesi, bu sistemin sağlıklı çalışması için yerleşim yerlerinin...

Evsel atıklar için arıtma tesisleri kuran Torbalı Belediyesi, bu sistemin sağlıklı çalışması için yerleşim yerlerinin alt yapısını da yeniledi. Belediye, son olarak Yazıbaşı’da çalışma başlattı.

Yazıbaşı Mahallesi’ndeki evsel atıkları arıtma tesisine götürecek kanallar, önceki gün İZSU ile Torbalı Belediyesi’nin ortaklaşa çalışması ile başladı. Yaklaşık bir ay boyunca sürecek çalışmalar sonunda, Yazıbaşı’daki hanelerden çıkan evsel atıkları kanallar sayesinde arıtma tesisine gidecek.

Evsel atıkları toplayarak arıtma tesislerine iletecek kilometrelerce uzunluktaki toplayıcı hattı devreye alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Torbalı’nın Pancar ve Yeni Bulgurca mahallelerine de iki ayrı hat birden kurdu. Bu kapsamda 3 milyon 123 bin liralık bedelle yeni kolektör hattı ve pompa istasyonu hayata geçirilecek. 41 kilometrelik toplayıcı hat Pancar ve Yeni Bulgurca ile atık su arıtma tesisi arasında döşenecek ve saniyede 31 litre debilik atık suyu arıtma tesisine iletecek. İlk olarak Yeni Bulgurca’da yapımı tamamlanan hat, buradan Pancar’a geliyor ve toplanacak evsel atıklarla birlikte atık su arıtma tesisine gönderiliyor. Yeni hat, 130 bin nüfuslu Torbalı ilçesinin çevre sorunlarına ciddi bir çözüm olacak. Bu çalışmalar da büyük bir hızla devam ediyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: