Yazıcı: Türkçe’nin Konuşulması Ayrı Bir Zenginlik, Onlar Yeni Bir Dünya Kuracak

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatı’nda sanat, siyaset ve köşe yazarlarının usta...

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatı’nda sanat, siyaset ve köşe yazarlarının usta isimleri akşam yemeğinde olimpiyat öğrencileriyle buluştu. Programa katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, mükemmel bir organizasyon olduğunu belirterek olimpiyatın 17 ülkeyle başlayıp 140 ülkeye ulaşmasının muazzam olduğunu aktardı. Yazıcı, "Türkçe’nin 140 ülkenin gençleri tarafından konuşuluyor olması apayrı bir zenginlik. Onlar yeni bir dünya kuracaklar." dedi.

Reklam
Reklam

Four Seasond Otel’de yapılan programa Bakan Yazıcı’nın yanı sıra Mehmet Sağlam, Mehmet Ağar, Hamdi Alkan, Ali Ağaoğlu, Deniz Ülke Arıboğan gibi birçok isim katıldı. Bakan Yazıcı, Birleşmiş Milletler (BM)’e üye 180 ülkeden 140 ülkenin olimpiyata katıldığına dikkat çekerek, "Gerçekten Anadolu toprakları medeniyetlere beşiklik yapmış, kardeşliğin, dayanışmanın, dürüstlüğün, adaletin uygulandığı hamurun yoğurulduğu bir coğrafya. Bu coğrafyada yetişmiş insanların veya bu kültürleri taşıma aracı olan Türkçe’nin 140 ülkenin gençleri tarafından konuşuluyor olması apayrı bir zenginlik. Onlar yeni bir dünya kuracaklar. Hem ülkelerini yönetecekler hem de uluslararası platformlarda bir araya gelecekler." ifadelerini kullandı.

Türkçe’nin dünya dili olmasının ülkeye katkısının çok fazla olacağını aktaran Yazıcı, dünyanın her yerinde çalışan fedakar öğretmenlerin etkinliğe katkısının unutulmaması gerektiğini söyledi. Ayrıca Bakan Yazıcı, olimpiyatların ortaya çıkmasına vesile olan fikir büyüklerine de teşekkürlerini sundu.

Reklam
Reklam

TÜRKÇEDER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sağlam ise ülkelerinde şampiyon olmuş gençlerin Türkiye’ye geldiğini söyledi. Sağlam, "Gittikleri her şehre renk katıyorlar. 55 şehirde bu organizasyon yapılıyor. Türkiye nüfusunun yüzde 80’nine ulaşılıyor. İnşallah bütün Türkiye onları görecek ve tanıyacak." şeklinde konuştu.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil de 140 ülkeden gelen renkliliğin Türkiye’ye taşınmasının oldukça anlamlı olduğunu söyledi. Yeşil, "Hangi yönüyle baksanız güzel bir durum var. Türkçe Olimpiyatları olarak başladı farklı bir boyuta taşındı. Artık adı dil ve kültür festivali olarak anılıyor. Bu ifade ile zengin kültürleri de Türkiye’nin tanıması söz konusu. Zaten inanıyoruz. Tanınmak istiyorsanız başkalarını tanıma gayretinizin olması lazım." diye konuştu. Yeşil, olimpiyatlar ile farklı kültürlerin tanınmasının yanı sıra Türkiye’nin kendi kültürünü de tanıttığını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: