Yazıcı: Türkiye, Avrupa’nın En Hızlı Büyüyen Ekonomilerinden Olmaya Devam Edecek

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, önümüzdeki dönemde Türkiye'nin Avrupa’nın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, önümüzdeki dönemde Türkiye'nin Avrupa’nın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olmaya devam edeceğini söyledi.

Bakan Hayati Yazıcı, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun, 35. Girişim ve İş Dünyası Konseyi toplantısına katıldı. Yazıcı, burada yaptığı konuşmada Türkiye’nin önümüzdeki dönemle ilgili izleyeceği politikaların ekonominin geleceği açısından önemli olduğuna dikkat çekti. Bakan Yazıcı, "Bugünün dünyasında kısa vadeli ve günü kurtaran çözümlerle ekonomik yönden güçlü olmak mümkün değil. Bugün dünyada başarılı olmak tesadüf değil. Türkiye’nin son yıllardaki ekonomideki ve sosyal alanlarda elde ettiği başarı da tesadüf değil. Şu anda dünya ekonomisi ve özellikle yoğun bir şekilde entegre olduğumuz Avrupa ekonomisi gerçekten son derece ilginç dönemlerden geçiyor. Küresel ekonominin şu anda bulunduğu durum, daha önce tarihin herhangi bir dönemiyle mukayese etmemizin mümkün olmadığı bir durum. Bu krizin dünyaya maliyetinin İkinci Dünya Savaşı’nın maliyetinin çok daha üzerinde olduğu tartışılıyor. Biz ise 2023 hedeflerimizi koyduk. Yolumuza çok sağlam ve emin adımlarla devam ediyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Önümüzdeki dönemde Türkiye'nin Avrupa’nın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olmaya devam edeceğini söyleyen Yazıcı, 2012 Ocak-Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre, ihracatın yüzde 11 artarak 48 milyar dolar, ithalatın ise yüzde 3 azalarak 75 milyar dolar olduğunu kaydetti. Dış ticaret açığının da yüzde 20 azaldığına dikkat çekti.

TÜRKİYE, GÜMRÜKSÜZ İTHALATTA 25. SIRADA

Türkiye’nin Küresel Ticaretin Kolaylaştırılması 2012 raporuna göre, 125 ülke içinden gümrüksüz ithalat payı sıralamasında 25’inci sırada yer aldığını aktaran Bakan Yazıcı, gümrüksüz ithalatın payının toplam ithalat içinde oranının yüzde 76 olduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: