Yazıcı: Tutuklu Milletvekillerin Durumu Mahkemelerin Ve Hakimlerin Takdiridir

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı,"Tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılması mahkemelerin ve hakimlerin takdiridir. Bunun, ÖYM'lerin...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı,"Tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılması mahkemelerin ve hakimlerin takdiridir. Bunun, ÖYM'lerin kaldırılması ile alakası yok." dedi.

Ekonomi Muhabirleri Derneği’nin bilgilendirme toplantısına katılan Bakan Yazıcı, gazetecilerin özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından tutuklu vekillerin serbest bırakılması yönündeki sorusuna ilişkin, "Tutuklular çıkartılır veya çıkartılmaz kimse buna bir şey diyemez mahkemeler bağımsızdır." dedi.

Hiç kimsenin mahkemelerin verdiği kararlara bir şey diyemeyeceğini ifade eden Bakan Yazıcı, "Durumları değerlendirme mahkemelere aittir. Belli miktarın üzerinde bir ceza eylemi, filli işlem kaçma durumunu göz önüne alarak şüphelilerin tutuklanmasına karar vermiştir. Bırakırsak mahkemeler en sağlıklı kararı verecektir. Mahkeme başkanları kendi vicdanlarının kabul etmediği bir kararı veremezler, sürdürmezler. Kanun çıktı, ‘Bunlar tahliye edilir edilmez.’ denilmesinin doğru olmadığını düşünüyorum ama sonuç olarak nihai karar mahkemenindir." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz