Yazıcıoğlu, KDV iade alacaklarını sordu

ANKARA (ANKA) - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, mükelleflerin KDV iade alacaklarını vergi dairelerinden geri almalarının uzun zaman aldığına işaret ederek, konuyla ilgili bir düzenleme yapılıp yapılmayacağını sordu.

Yazıcıoğlu, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Yazıcıoğlu yasal düzenlemelere karşın mükelleflerin vergi ve SSK borçlarına mahsup edemedikleri KDV iade alacaklarını nakit olarak vergi dairelerinden geri almalarının uzun süre aldığını ve bunun

Reklam
Reklam

Maliye'nin yoğunluğunun artmasına sebep olduğunu belirtti.

Yazıcıoğlu, Maliye Bakanı Unakıtan'a, şu soruları sordu:
"107 no'lu KDV Genel Tebliği ile getirilen düzenlemenin KDV iadelerinin mükellefe geç ödenerek paranın birkaç ay kullanılmasından başka bir amacı var mıdır?
Küresel Ekonomik Krizin ülkemizi de etkilediği şu günlerde ödeme güçlüğündeki mükelleflerin, mal ya da hizmet satın aldığı işletmelerin vergi ve SSK borçlarını kendi vergi iadelerinden mahsup etmek suretiyle bir ödeme aracı olabilecek KDV İade Mahsubunun 107 no'lu KDV Genel Tebliğinden önceki şekline getirmeyi düşünmekte misiniz?"