Yazıcıoğlu'ndan "Hakim ve savcı" tasarısına tepki

ANKARA (ANKA) - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edilen Hakim ve Savcılar Kanunu'nda değişiklik öngören teklifi esefle kınadığını belirtti.

Yazıcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, teklifte yer alan "çağdaş yaşamı benimsemek" kriterini subjektif bulduğunu bildirdi. Yasa metninin yoruma ve istismara açık olduğunu savunan Yazıcıoğlu, teklifin Meclis Genel Kurulu'nda ele alınarak mutlaka değiştirilmesi gerektiğini ifade etti.
Yazıcıoğlu, şunları kaydetti: "İstismara açık, belli ideolojik düşüncelerin giyotin gibi kullanılmasına fırsat verecek olan bu yaklaşımı tehlikeli görüyorum. Böylesine objektif kriterlere dayanması gereken yasa metnini subjektif hale getiren, yoruma açık ve istismara müsait bir yasa metninin TBMM komisyonundan geçmemesi gerekirdi. İktidar partisinin baskı ve şantajlara boyun eğerek, böyle bir yasa metnini komisyondan geçirmiş olmasını esefle karşılıyorum. Bu teklifin Meclis Genel Kurulu'nda mutlaka değiştirilmesi konusunda milletvekillerini göreve çağırıyorum."

Reklam
Reklam