Yazın saç bakımı nasıl yapılır?

Yaz aylarında saç bakımı kış aylarına nazaran daha da önemli oluyor. Güneşin zararlı etkileri, deniz ve havuz suları saçların yıpranma ömrünü kısaltıyor ve saçın nemini azaltıyor.

Özellikle de deniz ve havuz sonrası saçı nemlendirici bakımlar yaptırılmalı.

Saçınızı nasıl korursunuz?

Yaz aylarında saç bakımınız için aşırı sıcak ve nem kaybının yanı sıra kullandığınız şampuana da dikkat etmelisiniz. Nemlendiricisi olan şampuanları tercih etmelisiniz. Saçınızın tipine uygun olan bakım ürünlerini en iyi öğrenebileceğiniz ve sizi bu konuda en iyi yönlendirecek yer kuaförünüzdür.

Yazın en çok görülen sorunlardan biri olan kurumaya bağlı saç derisinin dökülmesi yani kepeklenme olayının olmaması için de nemlendirici etkili ürünleri kullanmalısınız.

Reklam
Reklam

Saçınızı ne kadar sıklıkla yıkamalısınız?
Yazın saçlarınızı daha sık yıkamalısınız. Bunun nedeni güneşin etkisi ile kuruması, terleme, havuz ve deniz gibi yerlerden alınan kimyasalların saçlı deriye zarar vermesine engel olmaktır. Özellikle deniz ve havuza girildiği zamanlarda saçınızı günde birkaç sefer dahi yıkayabilirsiniz. Saçı fazla yıkamak saçın güzelliğini bozan bir şey değildir. Yaz aylarında sabah veya akşam saçlarınızı iki veya daha fazla yıkayabilirsiniz. Bu yıkamalarda ise her seferinde şampuan kullanmak zorunda değilsiniz. Ama her iki yıkamada şampuan kullanmanızın da saçınızın sağlığı açısından bir sakıncası yoktur.

Saçınızı nasıl kurutmalısınız?

Yazın saçlarınızı mecbur kalmadıkça saç kurutma makinesi ile kurutmayın. Güneşin zararlı ışınlarından dolayı yeteri kadar kurudukları için kendi doğal halinde bırakın ve daha fazla kırılıp yıpranmaması için havlu ile kurutmaya özen gösterin.