Yazlık sinema açıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce yaptırılan Yazlık Sinema “Bereketli Topraklar Üzerinde” filminin galası ile açıldı.

Törene Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, sinema sanatçıları ile vatandaşlar katıldı.

19. Altın Koza Film Festivali etkinlikleri kapsamında hizmete giren Büyükşehir Belediyesi Yazlık Sular Sineması’nın açılışına gelenler özellikle gazoz, çekirdek, elmalı şeker, patlamış mısır gibi ikramlarla nostalji yaşadı.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Çolak, genel sekreter yardımcıları, üst düzey bürokratlar, sinema dünyasından Nuri Alço, Yılmaz Köksal, Yusuf Sezgin, Süleyman Turan, Selda Alkor, Mine Soley, Erden Kral, Cengiz Sezici gibi isimlerle Adana Muhtarlar Birliği Başkanı Soner Şimşir, köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşların katıldığı açılışta, “Bereketli Topraklar Üzerinde” filminin galası gerçekleşti.

Reklam
Reklam

Açılış kurdalesini prokotol ve sinema konuklarıyla birlikte kesen filmin yönetmeni Erden Kral, “Bereketli Topraklar Üzerinde” filmini o dönemde zor şartlar altında, imece usulüyle çektiklerini anlattı. Kral, halkın sinemayla buluşması için yazlık sinemaların önemini vurgulayarak, “Bu sinemanın açılışında emeği geçenleri yürekten kutluyorum” dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, “Adana sinema için önemli bir kent. Bu adımı atanlar, sinemanın önemimi biliyor. Onları kutluyorum” şeklinde konuştu.

Vali Coş, yazlık sinema konusunda Türkiye’de çok fazla çalışma olmadığını, bu noktada Adana’da yapılan çalışmaları önemsediklerini belirterek, “Bu tür yazlık sinemalar, Adana’nın sinema ile olan bağlantısını daha da güçlendirecektir. Ben de bugün adeta geçmişe döndüm ve de gençleştim. Çok güzel bir an benim için” dedi.

Bir zamanlar Adana’da 200’ün üzerinde yazlık sinema olduğunu anlatan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, zamanla tümünün kapandığını söyledi. Nüfusu 35 bine ulaşan mahallelerde de yazlık sinemalar oluşturacaklarının altını çizen Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Yazlık Sular Sineması ve mahallelerimizde oluşturacağımız sinemalar ile gençlerimize bugünleri hatırlatmak istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak zaten ‘Gezici Sinema TIR’ı ile Türk sinemasını Anadolu insanı ile buluşturduk. Ancak biz bu nostaljiyi yaşatmak istiyoruz. Çünkü burada açık havada sinema seyretmek çok güzel ve özel bir duygu. Bunu herkesin yaşamasını istiyoruz” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Açılışa katılan sinema sanatçıları da, nostalji yaşattığı ve Türk Sinemasına verdiği katkı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’a teşekkür ettiler.

Daha sonra 1979 yılında Adana’da çekilen ve yönetmenliğini Erden Kıral’ın üstlenmiş olduğu; ‘Bereketli Topraklar’ adlı filmin gösterimi gerçekleştirildi. Çukurova’ya gelip, ağır şartlar altında çalışan üç arkadaşın başından geçen olayların anlatıldığı film, sinemaseverler tarafından ilgiyle izlendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: