YDS sınav giriş yerleri ÖSYM tarafından açıklandı

YDS sınav giriş yerleri ÖSYM tarafından açıklandı. YDS sınav giriş belgelerinin yayımlanmasının ardından adaylar YDS sınav giriş yerlerini öğrenme fırsatı buldular. Sınav 4 Eylül'de yapılacak.

YDS sınav giriş yerleri için meraklı bekleyiş son buldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Eylül ayında gerçekleştirilecek sınava kısa süre kala, YDS sınav giriş yerleri açıklandı. Adayların sınava girerken mutlaka yanlarında bulundurmaları gereken belgelerden biri olan YDS sınav giriş belgeleri, ÖSYM tarafından Aday İşlemleri Sistemi'nde yayımlandı. Belgelerin yayımlanması ile adaylar YDS sınav giriş yerlerini öğrenme fırsatı bulmuş oldular. Peki YDS sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir?

Reklam
Reklam

YDS SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI

ÖSYM, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'na girecek adayları resmi web sayfasından yaptığı duyuruyla bilgilendirdi. ÖSYM'den yapılan duyuruda, "4 Eylül 2016 tarihinde, saat 09:30’da yapılacak olan 2016 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (2016-YDS Sonbahar Dönemi) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir." ifadelerine yer verildi.

YDS sınav giriş yerlerinizi öğrenmek için; öncelikle https://ais.osym.gov.tr internet adresine gidin. Ardından T.C. Kimlik Numaranız ve ÖSYM şifrenizi kullanarak sisteme giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra sistem size ana sayfada güncel işlemleri göstermektedir. Burada YDS Sınav Giriş Belgesi seçeneğine tıkladığınız takdirde, sınavda yanınızda bulundurmanız gereken belgeyi görebilirsiniz. Sınava gideceğiniz zaman bu belgeyi yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Bu nedenle bu sayfanın devamında yer alan "yazdır" butonundan yararlanarak belgenin çıktısını edinebilirsiniz. Yine bu belgeden YDS sınav yerleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Sınava gireceğiniz; merkez, bina, salon ve sıra gibi bilgileriniz belgede yer almaktadır.

Reklam
Reklam

SONBAHAR DÖNEMİ YDS NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen tüm sınavların ne zaman yapılacağı, başvuruların ne zaman alınacağı gibi bilgiler daha önceden belirlenir. YDS'de durum aynı şekildedir. Önceleri sadece Sonbahar ve İlkbahar dönemi olmak üzere yılda iki kez gerçekleştirilen YDS, artık gerekliliklerden ötürü daha sık gerçekleştiriliyor. ÖSYM tarafından belirlenen tarihlerde ve merkezlerde e-YDS yapılıyor. Diğer yandan Sonbahar dönemi YDS ise bu hafta sonunda, 4 Eylül 2016 Pazar tarihinde, yapılacak. Saat 09.30'da başlayacak sınavın sonuçları ise 22 Eylül'de ilan edilecek.

YDS sınav giriş yerleri için tıklayın