YDS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor

YDS'ye giren adaylar merakla YDS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. ÖSYM henüz YDS sınav sonuçlarını açıklamazken, ne zaman açıklanacağına dair bir açıklama da gelmedi.

Bugünlerde ülkemizde ve tüm dünyada ulusal olarak birçok olaya şahit olmaktayız. Ulusal alanda oluşan bu gelişmelere ülkemizinde katılması ile birlikte ülkemizde yabancı dil alanında birçok uygulamaya yer verilmiş durumdadır. Yabancı dilin oldukça önemli olduğu bu günlerde yabancı dil bilmek bir özellik haline gelmiş durumdadır. İş başvurularında özellikle yabancı dil bilen kalifiyeli eleman arayan işverenler, yabancı dilin önemli olduğuna dair bir kanıtı daha ortaya koymaktadır.

Ülkemizin eğitim alanında yapmış olduğu birçok yenilik vardır ve bu yenilikler ile yabancı dil ile ilgili bir takım eğitim programını da kapsamaktadır. Yabancı dil için özel sınavlar yapılan bu günlerde geçtiğimiz yıllarda bir sürü farklı isimle bilinen yabancı dil sınavı bugünkü adı ile YDS yani açılımı ile Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı olarak uygulamaya devam etmektedir.

Reklam
Reklam

YDS soruları ve sonuçları hakkında bilgi vermeyi amaçladığımız bu yazımızda sizler için YDS başvurusunun nasıl yapıldığından da bahsetmek istiyoruz. Bilmeniz gereken bilgileri yazımızda derlemiş durumdayız. Yazımızın devamından YDS ile ilgili bilmeniz gereken genel bilgileri öğrenebilirsiniz.
YDS başvurusu yapmak oldukça kolaydır ve 3 farklı yol ile başvuru yapabilmeniz mümkündür. İnternet üzerinden, başvuru merkezleri ile ve posta yöntemi ile yapılabilen YDS başvuruları şu şekildedir:

• İnternet Üzerinden:

İnternet sistemi üzerinden YDS başvurusu yapabilmek için ilk olarak ÖSYM AİS yani ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi resmi internet sayfasına gidiniz. Daha sonra sistem girişinizi T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile yapınız. Daha sonra ana sayfanın sol tarafında bulunan menüden “Başvurular” seçeneğine tıklayınız. Karşınıza çıkacak ilgili platform üzerinde YDS seçeneğini seçiniz. Açılacak ekran üzerinde bulunan başvuru formunu doldurup, onaylayınız.

Başvurunuzu tamamlamak için son olarak sınav ücretinizi ilgili bankalara T.C. kimlik numaranız ile ödemeniz gerekmektedir. Sınav ücretinizi T.C. kimlik numaranız ile birlikte yatırdığınızda sınav başvurunuzu tamamlamış olacaksınız.

Reklam
Reklam

• Başvuru Merkezleri ile:

Başvuru merkezlerinden yapacağınız başvuru oldukça kolaydır. Herhangi bir başvuru merkezine gitmeden önce ilk olarak sınav ücretini T.C. kimlik numaranız ile anlaşmalı bankalara yatırarak; sınav ücretini ödediğinize dait banka dekontunuzu alarak bir başvuru merkezine gidiniz. Başvuru merkezinde başvuru formu doldurup, imzalayınız. Almış olduğunuz banka dekontu ile birlikte ilgili görevliye teslim ediniz. Böylelikle YDS başvurunuzu tamamlamış olacaksınız.

• Posta ile:

Posta yöntemi ile yapacağınız YDS başvurusunda ÖSYM’ye göndereceğiniz posta içerisinde:

• Adayın kendi adına doldurup imzalamış olduğu başvuru formu

• Adaya ait son 3 ay içerisinde çekilmiş olan vesikalık bir fotoğraf (başvuru formuna iliştirilecektir)

• Sınav ücretinin ödendiğine dair banka dekontu

Belgeleri bulunmalıdır. ÖSYM’ye ulaşmayan postalar durumunda ÖSYM sorumluluk kabul etmemektedir. Bu nedenle göndereceğiniz adres bilgilerini mutlaka kontrol ediniz.

YDS soruları ve sonuçlarına ulaşabileceğiniz sistem yine ÖSYM sistemidir. YDS sonuçlarınız açıklandığı zaman ÖSYM sonuç sayfasından ulaşabilirsiniz. Geçmiş yıllardaki sınav soruları ve sonuçları için ÖSYM resmi sitesinin oluşturmuş olduğu ilgili bölüme gitmeniz yeterli olacaktır.

Reklam
Reklam