Yeaş'ta Yapılan İhala Hakkında Suç Duyurusu

Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, YEAŞ Genel Müdürlüğü tarafından Yatağan Termik Santrali'nde yapılan...

Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, YEAŞ Genel Müdürlüğü tarafından Yatağan Termik Santrali'nde yapılan ihale hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, YEAŞ Genel Müdürlüğü tarafından Yatağan Termik Santrali'nde Tınaz-Bağyaka kömür bant yolu işletme bakım servisi, kömür alma, hazırlama ve kül curuf atma işletme ve bakım servislerinin, özel şirketlere devre-dilmesiyle ilgili 14 Ocak 2013 tarihinde yapılacak ihalenin kamu zararı oluşturacağı gerekçesiyle YEAŞ Genel Müdürü hakkında Yatağan Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, bu konuda yaptığı açıklamada; “YEAŞ Genel Müdürlüğü tarafından Yatağan Termik Santrali iş yerinde yaklaşık 200 üyemizin çalışmakta olduğu 'Tınaz-Bağyaka kömür bant yolu işletme bakım servisi, kömür alma, hazırlama ve kül curuf atma işletme ve bakım servisleri'nin özel şirketlere devredilmesiyle ilgili 20 Aralık 2012 tarihinde ihale ilanına çıkılmıştır. İhalenin teknik şartnamesinde yıllık 3,5 milyon ton kömür alınması, kül-curufun atılması öngörülmüştür. Zaten şu anda üyelerimiz her yıl ortalama olarak 4 ile 5 milyon ton kömür alma ve hazırlama, kül-curuf atma işini sorunsuz olarak hali hazırda yapmaktadır. 20 yıldır olduğu gibi 2012 yılında üyelerimiz 4 milyon 300 bin ton kömür alımı gerçekleştirmişlerdir. Bu miktar 2011 yılında 4 milyon 403 bin 810 ton olarak gerçekleşmiştir. Bu güne kadar ne kömürsüzlükten, ne de kül-curuf atamamaktan enerji üretiminde aksamalar olmamıştır. Bu ihalede de enerji üretimi aksayacak ve milyonlarca liralık kamu zararı oluşacaktır. Çünkü yapılacak ihale yanlış ve risklidir, bu nedenle YEAŞ Genel Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: