YEDAŞ, Üniversiteli Mucitleri Ödüllendirecek

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Şirketi (YEDAŞ) ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) işbirliği ile düzenlenen ‘Gençler Yeni...

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Şirketi (YEDAŞ) ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) işbirliği ile düzenlenen ‘Gençler Yeni İcat Çıkarıyor’ yarışmasında yaratıcı projeleri ile öne çıkan üniversite öğrencileri ödüllendirecek. Yarışmayla ilgili konuşan YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, üniversite öğrencilerine yönelik yarışmanın gençler için önemli olduğunu ifade ederek öncülüğünü yaptıkları yarışmayı gelenekselleştireceklerini kaydetti.

5 ilde üniversite öğrencilerinin yaratıcı projelerine fırsat vermeyi hedefleyen ‘Gençler Yeni İcat Çıkarıyor’ yarışmasının ödülleri düzenlenen ödül töreni ile sahiplerini buluyor. Avrupa’da ve Türkiye’de aldığı Kurumsal Sosyal Sorumluluk ödülleriyle elektrik dağıtım alanında farkındalık oluşturan YEDAŞ, “enerji verimliliği” kapsamında genç beyinlere yarışma fırsatı sundu. Endüstriyel Tasarım, Kısa Film/Animasyon ve Afiş Tasarım kategorilerinde dereceye girecek olan projeler jüri ve izleyicilerin önüne çıkıyor.

Reklam
Reklam

Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan ödül töreniyle ilgili konuşan YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu “Enerji konusunun çok büyük önem kazandığı dünyamızda, gençlerimizi bu konuda düşünmeye, yaratıcı projeler geliştirmeye yönlendirmeyi ve başarılı gençlerimizi ödüllendirmeyi bir sorumluluk kabul ediyoruz. Gençlerin icatlarını bu nedenle önemsiyoruz. Gençlerimize yıldızlaşabilecekleri yepyeni bir alan açtık ve birbirinden iddialı tasarımları ve görselleri yarıştırdık.” değerlendirmesini yaptı.

Enerji verimliliğinin global bir önem taşıdığına da değinen YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, “Bugünün ve geleceğin en yaşamsal konularında biri olan enerji verimliliği, YEDAŞ’ın da öncelikli konularının başında geliyor. Enerji verimliliği meselesinin, tek başına devletlerin, sektörün ya da tek tek kuruluşların meselesi olmadığına dikkat çekmek ve bu konuda gençlerin yaratıcı fikirlerini uygulayabilecekleri bir alan açmak istedik. Enerji verimliliğinden söz ediyorsak, her şeyden önce bölgemiz gençliğinin yaratıcı enerjisini harekete geçirmek ve toplum yararına projelere dönüştürmek zorunlu görevimizdi.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: