Yeddiemindeki aracınız satılabilir

Buluntu veya trafikten men nedeniyle yeddiemin otoparkına çekilen araçlar alınmazsa Hazine tarafından satılacağı bildirildi

Türkiye’nin bir çok il ve ilçesinde bulunan yeddiemin araç otoparklarına buluntu veya trafikten men dolayısıyla çekilen araçların 6 ay içerisinde teslim alınmazsa hazine tarafından satılacağı ve satış gelirinin de emanate alınacağı öğrenildi. 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun ek 14 maddesine göre, eğer araç sahipleri 5 yıl içerisinde müracaat etmezse satış bedelleri Hazine’ye gelir kaydediliyor.

Otopark yetmedi

Manavgat’ın en büyük yeddi emin deposu olan Çiviler Yeddiemin Oto Parkı'nda bulunan ve değeri yüzbinlerle ifade edilen araçlar çürümeye terkedilmiş vaziyette. Manavgat’ın en büyük yeddi emin otoparkı olan Çiviler Otoparkı’na şehir merkezinde ki alan küçük geldiği için Ilıca beldesinde de yeni bir otopark açıldı.

Reklam
Reklam

Motosikletleri kimse almıyor

Çiviler Yeddiemin Otoparkı sahini Ünsal Çiviler, Manavgat’ta ki otoparkata 400 motorsiklet ve 40 araç ile Ilıca’ca daki parkta ise 400 civarında motorlu araç bulunduğunu söyledi. Yıllarca bekleyen motorlar ve araçların olduğunu belirten Ünsan Çiviler, “Bizim parkımıza hacizli araçlar ve bir şekilde trafikten men edilen araçlar geliyor. Sahipleride özellikle motosikletleri daha sonra almaya yanaşmıyor. Çünkü ödeyeceği ceza motosikletin tutarından çok yüksek” dedi.

Milli servet çürüyor

Otoparklarında 8 yıldır bekleyen motosiklet ile otomobilin bulunduğunu belirten Çiviler, motosikletlerde ehliyetsiz trafiğe çıkmaktan ceza yiyen bir sürücünün 600 lira para cezası alması ile birlikte zaten motorun değeri 500 lira diyerek cezasını ödeyerek motosikletini geri almaya yanaşmadığını söyledi.

Yeddiemin depolarında bekleyen araçların adeta değerinin sıfırlandığını belirten Çiviler; “Otoparkta bekleyen araçlar milli servet. Bölgenin nemli olması araçları erken çürütüyor. Araç yediemine bırakıldığında piyasa değeri 20 bin lira ise sahibi borcunu ödedikten sonra satmaya kalksa 5 bin liraya alıcı zor bulur” dedi.

Reklam
Reklam

Hazina tarafından satılacak

Çiviler, buluntu veya trafikten men edilme nedeniyle otoparka çekilen araçların 6 ay içinde sahiplerince alınmaması durumunda Hazine tarafından satılarak, bedelinin emanate alınacağını ifade ederek; “2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun ek 14 maddesinde; ‘Satıldığı tarihten itibaren 5 yıl içinde sahibi müracaat ederse, yapılan masraflar düşüldükten sonra artan meblağ iade edilir. Müracaat olmazsa tutar Hazine’ye gelir kaydedilir’ ibaresi var” diye konuştu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: