Yedek embriyo kullanımına izin çıktı

SİDNEY (İHA) - Avustralya'nın Sidney Kenti'nde bir kliniğin, araştırma amacıyla 'yedek' insan embriyosu kullanmasına izin verildi.

Laboratuvarda üretilen ancak çiftler tarafından kullanılmayan embriyolar, doğurganlık tedavilerini geliştirmek ve Parkinson ile gençlik diyabeti gibi hastalıklara şifa olacak kök hücre yetiştirmek amacıyla kullanılacak.

Sidney IVF, embriyo araştırmaları için gerekli olan ilk 5 lisanstan 4'ünü, Federal Hükümet Ulusal Sağlık ve Tıbbi Araştırma Konseyi'nden aldı. Lisansların 3'ü IVF tekniklerini geliştirmek amacıyla 1'i ise kök hücre araştırmaları için verildi. Öncü klinik bu sene başında kemik iliği transferi için uygun kök hücre üreterek kardeşinin hayatını kurtaran bir embriyoyla tarihe geçmişti.

Reklam
Reklam

Klinik çalışanları ayrıca Leanne ve Stephen çiftinin, nadir rastlanan bağışıklık sistemi bozukluğu olan 4 yaşındaki oğulları BJ'in anısına gebe kalmasına yardımcı oldu.
Katolik Kilisesi tarafından etik bulunmayan araştırmayı yöneten Sydney IVF'den Dr. Robert Janesen IVF çiftlerinin yarısının araştırmada kullanılmak üzere yedek embriyolarının alınmasına izin verdiğini açıkladı.