Yedigöller'de Görsel Şölen

HER  yıl özellikle yaz ve sonbahar aylarında ziyaretçi akınına uğrayan 1636 hektar büyüklüğündeki  Bolu'da bulunan Yedigöller Milli Parkı sonbaharın renklerine büründü. Ziyaretçiler,

HER yıl özellikle yaz ve sonbahar aylarında ziyaretçi akınına uğrayan 1636 hektar büyüklüğündeki Bolu'da bulunan Yedigöller Milli Parkı sonbaharın renklerine büründü. Ziyaretçiler, oluşan görsel şölenin tadını çıkarıyor.

Meteoroloji tarafından önümüzdeki hafta 10 derece birden düşmesi beklenen hava sıcaklıklarıyla artık gerçek anlamda kışa merhaba demek üzereyiz Bugünlerde renk renk yapraklarını döken ağaçlarıyla park adeta ziyaretçi akınına uğruyor. Ziyaretçiler bu görsel şöleni ölümsüzleştirmek için ellerindeki fotoğraf makineleri ile bir gölden diğerine koşuyorlar. Çadır ve karavanlarıyla milli parkın içinde kalan ziyaretçiler sonbaharın bu son günlerini göl kıyısında güneşlenerek yada yürüyüşler yaparak değerlendiriyor. Önümüzdeki haftadan itibaren hava sıcaklıklarının düşmesiyle milli parkın beyaz örtüyle kaplanması bekleniyor.

Reklam
Reklam

YEDİGÖLLER 51 YILDIR MİLLİ PARK
1636 hektar büyüklüğündeki Yedigöller havzası, 1965 yılında milli park olarak koruma altına alındı. Havza kayan kütlelerin vadilerin önünü kapatmasıyla oluşan yüzeysel ve yer altı akışlarıyla birbirine bağlı kuzeyden güneye 1500 metre mesafede sıralanmış 7 gölden oluşuyor. Milli park içindeki göller Büyükgöl, İncegöl, Küçükgöl, Seringöl, Sazlıgöl, Deringöl ve Nazlıgöldür. Bu göller 100 metre yükseklik farkı bulunan iki plato üzerinde yer alıyor.

(FOTOĞRAF)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: