Yedirenk Derneği Misafir Öğrencilerle Tanışma Standı Açtı

Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği, Sakarya Üniversitesinin kayıt döneminde Sakarya’ya yurtdışından okumaya gelen üniversite öğrencileriyle tanışma...

Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği, Sakarya Üniversitesinin kayıt döneminde Sakarya’ya yurtdışından okumaya gelen üniversite öğrencileriyle tanışma standı açtı.

Sakarya’ya okumak için gelen misafir öğrencilere mihmandarlık yapma misyonunu taşıyan ve faaliyetlerine bu öğretim yılında başlayan dernek, yeni gelen öğrencilerle tanışmak için kampüste öğrenci işlerinin önünde tanışma standı açtı. Tanışılan öğrencilere Türk lokumu ikram edildi. Dernek faaliyetlerinden bahsedildi.

Stant görevlisi Cüneyt Özdemir amaçlarını şöyle açıkladı: “Yaşadığımız şehir sosyolojik yapısı itibariyle farklı kavimlerin, etnik kökenlerin birlikte yaşama alışkanlığını en iyi gösteren illerden biridir. Ülkemize nazaran Sakarya’mızda olan etnik çeşitliliğe son yıllarda Sakarya Üniversitesi’nin Yabancı Öğrenci Programı’yla gelen 1000 civarı öğrenci ve 36 farklı renk ile renklenmekteyiz. Sakarya halkı adına üstlendiğimiz bu çalışmada bizim en baştan beridir ‘misafir’ öğrenci yaklaşımıyla ev sahipliği hassasiyetimizi; gurbetin ve yalnızlığın içinde olan kardeşlerimizin yüzlerinde bir tebessüm olarak görmektir.”

Reklam
Reklam

Düzenleyecekleri ülke tanıtım günleriyle Sakaryalılara, komşuluk yaptıkları, caddede gördükleri belki de mülteci sandıkları gençleri kendi dillerinden dilleri döndüğünce anlama fırsatı sunacaklarını aktaran Özdemir, “Paylaşacak çok şeylerimiz olduğunu da görüyoruz. Misafir öğrencileri merkeze alarak, Nisan 2012’de başlattığımız çalışma, yurtdışından şehrimize gelmiş olan öğrencilere eğitim, kültür ve rehberlik hizmeti vermek amacıyla yapılan uluslararası bir STK çalışmasıdır. Sakarya’nın bereketli suyundan içen misafir öğrencilerin, evrensel kardeşlik bilincine sahip temel dini bilgiler açısından donanımlı, modern dünya sistemini tanıyan, organizasyon kabiliyeti yüksek, ülkesinin yaralarına merhem olan, İslâm kültür ve tarihinin ana hatlarına vâkıf, hür, vicdanlı ve adil birer ‘medeniyet öncüsü’ olarak yetişmesine zemin hazırlamak ve yönlendirmektir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: