Yedirenk'ten Muhteşem Açılış Töreni

Kırklareli Yedirenk Eğitimci ve Gönüllü Bayanlar Derneği muhteşem açılış töreni ile hizmete girdi. Törene sanatçı...

Kırklareli Yedirenk Eğitimci ve Gönüllü Bayanlar Derneği muhteşem açılış töreni ile hizmete girdi. Törene sanatçı Reha Yeprem, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Vali Yardımcısı Günay Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, İl Dernekler Müdürü İsa Memiç ile birlikte dernek yöneticileri katıldı.

Program bir konuşma yapna Vali Mustafa Yaman, Türkiye’nin her bölgesinde görev yaptığını belirterek, "Kırklareli’nin bayanları gerçekten toplum hayatının içerisinde. Bundan da son derece mutluyum. Ekonomik hayatın içerisindeler, hem özel sektörde hem de kamu sektörü içerisinde bir sürü yönetici bayanımız var. İlimizde 500’ün üzerinde dernek mevcut.Toplumumuzun her kesimine hizmet etmek için kurulan bu derneğimizi Allah mahcup etmesin.’’ dedi.

Reklam
Reklam

Dernek Başkanı Seçil Toktar ise Yedirenk Eğitimci ve Gönüllü Bayanlar Derneği olarak kadının toplumdaki yeri ve öneminin bilincinde olduklarını ifade ederek şöyle konuştu: " Kadınlarımız toplumda farklı roller üstlenmiş, kendine biçilen rollerin üstesinden başarıyla gelebilmiştir. Kadının evinde üstlendiği görevlerinin dışında eğitim, kültür, sosyal ve demokratik yapıda da kendisinden beklenenin üstünde performans göstererek başarı merdivenlerini rahatlıkla çıktığına şahit oluyoruz. Türkiye’de kadınların bilim alanında var olmaları desteklenmiş, kadınların yüksek eğitim görmesi, meslek sahibi olması, kamu alanına açılması ve bunu toplumda prestiji yüksek kabul edilen dallarda gerçekleştirmesi, daima önemsenmiştir.
Günümüzde de kadınların, sosyal, ekonomik ve politik katkılarına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu biliyoruz. Kadınların üretime ve yönetime katılma imkanı kavuştukları her ülkede, toplumsal gelişme çabalarında etkin ve çok önemli roller üstlendiğine tanık oluyoruz. Hiçbir ülkenin kadınların emeği ve katkısı olmadan sağlıklı bir şekilde gelişmesinin, kalkınmasının, demokratikleşmesinin mümkün olmadığını düşünüyoruz.
Bu bilinçten yola çıkarak amacımız, Kırklarelili kadınlarımızı bir çatı altında toplayıp birlik ve beraberliğimizi sağlamak, kadınlarımızın sosyal hayatta varlığını öne çıkarmak ve değerinin bilinmesini sağlamaktır." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Programa ünlü sunucu ve sanatçı Reha Yeprem’de okuduğu şiirler ve anlattığı anekdotlarla davetlilere güzel anlar yaşattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: