Yediz'lerden 5'incisinin de cinsiyeti belli

İZMİR (İHA) - Yediz hamileliği ve bebekleri doğurmadaki kararlılığı ile tüm Türkiye'nin dikkatini çeken İzmirli Sibel Deniz'in hamileliğinin 19. haftasında, 4 bebekten sonra 1 bebeğin daha cinsiyeti belirlendi. Dr. Özer Gürbüz, bebeklerin gelişiminin şu ana kadar gayet iyi olduğunu, ancak 20. haftadan sonra değişiklik göstereceğini söyledi.

Rutin kontrollerini yaptırmak üzere hastaneye gelen ve yediz bebek bekleyen Sibel ve Hüseyin Deniz çiftinin doktoru Özer Gürbüz, bebeklerin ve annenin sağlığı konusunda değerlendirmede bulundu. 19. haftada bebeklerin normal gelişimlerini sürdürdüğünü kaydeden Gürbüz, "Herhangi bir bebekte diğerlerine göre büyüklük söz konusu değil, eşit büyümedeler. Daha önce rahim ağzını 17. ve 18. haftalarda dikmeyi planlıyorduk. Bu, torba ağzı gibi rahim ağzının dikilmesi ve erken doğumu önleyen yöntemlerden birisiydi. Şu anda bu işlemi yapmıyoruz, onun yerine tıbbi ilaç tedavisi ve diyet tedavisi yapıyoruz. Çocukların gelişimi ve kütle ağırlıklarını artırmak için buna önem veriyoruz. Her çocuk 400 gr. ağırlığına ulaştı. Dünyada yaşatılabilen en düşük ağırlıklı bebek 500 gr., çocuklar bu ağırlığa ulaştıklarında dünya standartlarında yaşam hakkını kazanıyor. Ancak Türkiye şartlarında bunu gerçekleştirmek mümkün değil, çünkü 1000 gramın üzerine çıkması lazım. Bu haftada bebeklerin boyları 24-25 cm büyüklüğünde. Normal bir gebelik gibi gelişimleri istediğimiz ölçülerde ilerledi ancak bu böyle devam edecek gibi beklentimiz olmasın. Bebeklerin gelişimi bizim beklediğimiz gelişimi izlemeyecek. Diğer tekiz ve ikiz bebeklere göre daha küçük çocuklar olacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bu hafta itibariyle annenin sağlık durumunda olumsuz değişiklikler olmadığını kaydeden Gürbüz, "Tansiyonu ve vital bulguları normal vaziyette. Daha önce iki kez hafif bir kanaması oldu. Tabi kendisini aktif hareketlerden kısıtladık. Bebeklerin ve annenin sağlığı iyi" dedi.

Annenin artık çocuklardan bazılarını aldırmak gibi bir kararının olamayacağını ifade eden Dr. Gürbüz, "Annede hiçbir pişmanlık belirtisi yok, zaten artık bir işlem yapmamız mümkün değil. Daha önceki kararlarını sorguladığımda çok rahat olduğunu, pişman olmadığını, çocukların sağlıklı doğacağına inandığını söylüyor. Diğer yandan geçen hafta bebeklerden 4'ünün cinsiyetini tespit etmiş ve 2 kız, 2 erkek olarak değerlendirmiştik. Bugün 3. kızı da tespit ettik. Bebeklerin cinsiyetini pozisyonları uygun olduğunda tespit edebiliyoruz" şeklinde konuştu.

Diğer yandan, Sibel ve Hüseyin Deniz çiftinin özel bir haber ajansıyla imzaladığı anlaşma gereği diğer televizyon, gazete ve ajanslara görüntü ve beyanat veremedikleri ifade edildi.

Reklam
Reklam