Yekililer uyuyor mu..!

Mahallenin tam ortasına yapılıyor yazışmalar sürüyor..!

Gözne Mahallesi sakinleri: “Buraya baz istasyonu yapılabilmesi için Gözne Belediyesi’nin ruhsat ve yapI kullanma izni vermesi gerekir. Gerekli bu izni kim verdi? Gözne Belediye Başkanı Cemal Yaz. Cemal Yaz bu ve buna benzer izinlerle partisi olan CHP’ye büyük zarar veriyor..!”

Yukarı Gözne Haç Gediği Mevkii’nde baz istasyonu kurulmasına karşı çıkan mahalle sakinlerinin topluca imzalayarak hazırladıkları dilekçeyi Mersin Valiliği’ne götürerek Toroslar KaymakamlIğI’na vermesi ve diğer başvuruları da bir işe yaramadı. Baz istasyonu inşaatı bitmek üzere.

Reklam
Reklam

Gözneli vatandaşlar: “Daha önce mahalleliler olarak ‘Orman yağma ediliyor ey TEMA, ey Orman Müdürlüğü ormanlık alana sahip çIkIn’ diye yetkililere seslendiğimizde kimsenin sahiplenmediğini görmüştük. Daha sonra MERSİN Gazetesi’nde haber yapIldığında yetkililer harekete geçmişti. Şimdi ise aynı yere baz istasyonu kurulacak! Hiç yer kalmamIş gibi biz mahalleliye, ‘Siz nasIl devletin malIna sahip çIkarsInIz alIn size baz istasyonu uğraşIn’ dercesine bir telefon şirketine orman arazisi kiralanmIş ve bu şirkette hemen inşaata başlamIştI. Bizler bu şekilde yasal süreçle uğraşırken bir GSM operatörü şirket herşeyi hiçe sayarak baz istasyonu inşaatını bitirmek üzere” diye konuştu.

Gözne Belediyesi nasIl ruhsat verdi?

YargItay’In yerleşim yerlerinde olan ve meskun mahalde bulunan baz istasyonlarInIn bile insan sağlığı önde tutularak kaldIrIlmasIna karar verdigi bir dönemde, bu istasyonun mahallenin tam ortasInda kurulmasına Gözne Belediyesi’nin nasIl sIcak bakıp, nasIl ruhsat ve yapI kullanma ruhsatI vermiş olduğunu soran Yukarı Gözne Mahallesi Sakinleri: “Gözne Belediye Başkanı’na göre baz istasyonu insan sağlIğIndan, mahalleliden de daha önde gelmektedir. YukarI Gözne Mahallesi MuhtarI’nı da telefon ile defalarca aradık. Hiç gelmedi. Mahalleye gelmesini istedik ama muhtar yok gelmiyor, ‘Başkan ne derse o olur’ diyor. Bu nasIl bir düşünce, nasIl bir zihniyet! O zaman neden muhtar oldun istifa et sen bizi temsil edemezsin” şeklinde konuşmuştu.

Reklam
Reklam

Valilik de bu sorunla ilgilenmedi!

Bu yerin Gözne Belediyesi sInIrlarI içerisinde olduğuna dikkat çeken Yukarı Gözne Mahallesi Sakinleri: “Buraya baz istasyonu yapılabilmesi için Gözne Belediyesi’nin ruhsat ve yapI kullanma izni vermesi gerekir. Çünkü baz istasyonlarI bu izinleri almak kaydI ile yapIlmasI mümkün olur. Peki gerekli bu izni kim verdi? Gözne Belediye Başkanı Cemal Yaz. Cemal Yaz bu ve buna benzer izinlerle partisi olan CHP’ye de büyük zarar veriyor. Sayın valimizden de bu konuya duyarlı olmasInI mahalle sakinleri olarak istedik. Ancak bir sonuç alamadık! Bizler ömrümüzün son günlerinde sakin ve rahat bir hayat yaşamak isteyen vatandaşlarız. Bu hakkImIz belediye başkanının uhtesinde mi? Nedir bu insanlarIn başIna gelenler? Gözne’nin tepesine de taş ocağI yapıldı. Başka yer mi yok taşocağI kuracak? Şimdi bir de mahallenin ortasIna baz istasyonu kuruluyor. Acaba buradaki insanlarI kaçIrmak için mi yapIlIyor? Buradan bir kez daha tüm mülki amirlere ve yetkililere sesleniyoruz. Lütfen bizleri kanser olmaktan kurtarın. Sağlığa zararlı olduğu Yargıtay tarafından da onaylanan mahalle içine baz istasyonu yapılmasına izin vermeyiniz. Aksi halde hem yasal olarak suçlu, hem de kanser olacak vatandaşın vebali üzerinizde olacaktır.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: