Yekta Kara, Fransızları büyüledi

PARİS (İHA) - Fransa'nın başkenti Paris'te uzun yıllar İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Genel Sanat Yönetmenliği görevlerini sürdüren Yekta Kara'nın sanat yönetmenliğinde sahnelenen Carmen operası, Fransızlardan büyük alkış aldı.

Ünlü Fransız besteci Georges Bizet'nin Fransız yazar Prosper Merimee'nin romanından uyarladığı Carmen'in Fransa'da Dijon'dan sonra ikinci durağı, Paris'in ünlü gösteri merkezi Bercy oldu. 16 bin kişilik salonu büyük oranda dolduran Parisliler, gösteriyi ayakta alkışladı. Dünyanın faklı ülkelerinden 200 kişilik ekibin görev aldığı Yekta Kara yönetimindeki Carmen, Fransa'nın 10 ayrı kentinde sahnelenecek.

Reklam
Reklam

Fransa'da ilk kez bir oyun sahnelediğini ifade eden Yekta Kara, "Carmen prömiyerini Dijon'da yaptı. Paris'teki bu oyun bizim ikinci temsilimiz. Carmen bir Fransız operası olduğu için tereciye tere satıyor gibi olduk. Carmen, dünyanın belki en ilginç en popüler operalarından biri. Yüz yıllardır yalnız Fransa'da değil, dünyanın her tarafında büyük ilgiyle izleniyor. Bu, benim sahneye koyduğum ilk Carmen değil elbette. Daha önce İstanbul'da da sahneye koydum. Hatta o prodüksiyon Danimarka'ya gitmiş ve büyük başarı kazanmıştı" dedi.

Oyunda farklı milletlerden sanatçıların görev aldığını ifade eden Kara, "Farklı milletlerden karma bir kadromuz var; yani Arjantinli bir Escamillo, Venezüellalı bir Don Jose, Türk bir Carmen. Böyle bir ekip çalışması yapmaktan ayrıca çok büyük gurur duydum. Carmen'in önü galiba çok açık. Çünkü büyük başarı kazandı, seyircinin gerçekten dakikalarca ayakta alkışlaması hepimize coşku kattı. Paris'ten sonra yola devam edeceğiz. Fransa'nın diğer kentlerinde de sahne alacağız. Fransa'nın ardından ise sırada

Reklam
Reklam