Yelkencilerden Yarış Ve Eğitim Sahası Talebi

Antalya Yelken İl Temsilcisi Abdurrahim Şaşmaz, 640 kilometre sahili bulunan Antalya’da, yetkililere seslenerek, yelkenlerle denize...

Antalya Yelken İl Temsilcisi Abdurrahim Şaşmaz, 640 kilometre sahili bulunan Antalya’da, yetkililere seslenerek, yelkenlerle denize inilebilecek 64 metrelik kıyı, yarış ve eğitim sahası olarak kullanılabilecek bir bölge istediklerini söyledi.

Antalya Yelken İl Temsilcisi Abdurrahim Şaşma, Antalya'da bulunan mahalli ve mülki idari amirlerine yelken yarış ve eğitim sahası yapılması konusunda çağırıda bulundu. Şaşma, yaklaşık 640 kilometrelik sahil şeridi bulunan Antalya’da her yıl ortalama 175 yeni sporcunun eğitim aldığını ancak yer sıkıntısı çözülemediği için bunlardan bazılarının da sporu bırakmak zorunda kaldığını belirtti. Mahalli ve mülki idarecilerin yanlarında olması gerektiğini belirten Antalya Yelken İl Temsilcisi Abdurrahim Şaşma, 2006 da ilk yat yarışını düzenlediklerinde yarışacak sadece 5 tekne bulabildiklerini bugün ise sayının 35-40’ı bulduğunu söyledi. Şu anda Antalya’da aktif olarak sadece dört yelken kulübü olduğunu belirten Şaşma, “Bunların ikisi merkezde. Muratpaşa Belediye Spor Yelken Şubesi ve Antalya Yelken Kulübü. Diğerleri ise ilçelerde. Kemer ve Alanya yelken kulüpleri. Yat yarışlarına rağbet hızla artıyor. Tekne sayısı çoğalıyor. Yeni kulüp kurma talepleri geliyor. Kaş, Gazipaşa gibi ilçelerimizde yeni kulüp kurma çalışmaları sürüyor” dedi.

Reklam
Reklam

ANTALYA'DAKİ EN BÜYÜK EKSİKLİK

Antalya Yelken Kulübü'nün gayretlerine dikkat çeken Şaşma, "Eski Süleyman Erol Yüzme Havuzu sahası için mimari proje hazırlayıp Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’ne teslim ettik. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nden de hazine almış. Antalya’daki en büyük eksiğimiz, denize emniyetli bir şekilde çıkıp karaya emniyetli bir şekilde dönebilecek deniz kıyısında şehre ait yelken eğitim ve yarış sahalarının olmayışı. Bunun dışında pek çok sorun var ancak temel sorun halledildiğinde diğerleriyle baş etmek kolay” ifadesini kullandı.

SAHİL GÜVENLİK BÖLGESİNDE EĞİTİM

Kendilerine kıyıdan yer ayrılmadığı sürece bütün çabaların, emeklerin ve zamanlarının boşa gittiğini belirten Antalya Yelken İl Temsilcisi Abdurrahim Şaşma, "Bir sonraki faaliyeti planlamak için her zaman sıfırdan başlıyoruz. Kelimenin tam anlamıyla, adeta buz üzerine yazı yazıyoruz. Bu sorun aşılmadıkça Antalya’nın deniz kenti olduğu söylenemez. Hele hele dünya kenti iddiasında bulunmak kendimizi kandırmak olur. Amatör sporlara destek vermek sponsorluk sözleşmesi yapmak firmalara vergisel avantajlar sağlar. Ayrıca etkili bir reklam yöntemidir.Ancak meseleye maddi değil sosyal sorumluluk açısından yaklaşırsanız daha önemli sonuçlar elde edersiniz. Saygınlığınız, güvenilirliğiniz artar, imajınız üzerinde olumlu etki sağlarsınız. Siz işinizi ne kadar iyi yaparsanız yapın, malınız ne kadar kaliteli olursa olsun her firmanın ticari başarı dışında buna da ihtiyacı vardır ve bu sonuçları itibarıyla garantili bir yoldur.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz