Yellen'den faiz açıklaması

Fed Başkanı Janet Yellen, önümüzdeki birkaç toplantıda faiz artırımı yapılmayacağını söyledi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen sunumunda önümüzdeki birkaç toplantıda faiz artırımı yapılmayacağı mesajı verdi.

Yellen ABD Kongresi'nde gerçekleştirdiği sunumda "İleriye dönük yönlendirmede değişiklik, FED'in faizleri birkaç toplantı içinde değiştireceğine işaret olarak okunamamalı. Eğer ekonomik şartlar iyileşmeye devam ederse komite faiz artırımını toplantı bazında değerlendirecek. Faizler artırılmadan önce FED, sabırlı olunacağı tabirinden vazgeçecektir. FOMC, ekonomik şartlarında en azından birkaç toplantı için bir faiz artırımını gerektirmesinin olası olmadığına inanıyorlar'' değerlendirmesinde bulundu.
Ekonomideki ilerlemeden dolayı memnun olduğunu kaydeden Yellen, enflasyonun orta vadede yüzde 2'lik hedeflerine yaklaşacağına dair güven duymadan önce faiz artırmayacaklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Bundan sonraki iki toplantıda faiz artırmalarının olası olmadığını ifade eden Yellen "Sözlü yönlendirme Fed'i sıkılaşma için biz zaman çizelgesine hapsetmeyecektir" diye konuştu.

İstihdam piyasasındaki gelişme sürse de enflasyon ve ücret artışının çok zayıf kaldığını anımsatan Fed Başkanı, halen birçok Amerikalı'nın işsiz olduğunu söyledi.