Örneğin az tuz kullanmanın önüne geçmek için üç parmağınızın arasına tuzu alın ve yemeğe yukarıdan serpiştirin. Bu hem eşit şekilde hem de yeterli tuzlamayı sağlar. Makarnalar için suyun tadı deniz suyu tadı olacak yeterlilikte tuz koymaya dikkat edin. Böylece makarna tanelerinin üzerine yeteri kadar tuz gelir. Makarnanın suyunu içmeyeceğiniz için fazla tuz almaktan çekinmenize gerek yok.
Dağınık bir mutfaktan beş yıldızlı bir yemek çıkmasını beklemeyin. Düzenleme hatalarından yaygın olan birkaçı: insanlar bir yemeği yapmaya başlamadan önce, içindeki malzemelere sahipler mi kontrol etmiyorlar, bu yüzden de ya yapılan yemek yarım bırakılıyor ya da markete gidip gelmek gerekiyor. Diğer bir hata da, pişirme için gerekli olacak kapların ve tencerelerin, pişirme alanına yakın şekilde hazır bulundurulmaması, yağ, zeytinyağı, tuz gibi temel malzemelerin uzakta olması. Ayrıca un, şeker gibi malzemeler gerektiğinde kolayca ulaşılabilmesi için yan yana saklanması tavsiye ediliyor.
Çoğu zaman, basit bir pişirme, çok daha lezzetli bir sonuç verir. Çok zaman harcamanız ya da sadece bir kere kullanacağınız pahalı malzemelere ve mutfak gereçlerine para dökmeniz gerekmiyor. Harika tariflerin birçoğu temel malzemelerle yapılır.
İşte faydalı soğan kesme anlatımı:
1. Dikkatli başlayın, yoksa kendinizi kesebilirsiniz. Soğanın baş kısmını sıkı tutun ve kabuğunun birleştiği ucu kesin. Bunu yapmanız, havaya yayılacak olan sülfürü azaltır.
2. Ardından soğanın dış kabuğunu soyun ama baş kısmındaki kabuğu çıkarmayın.
3. Soğanı uzunlamasına ikiye kesin.
4. Sonra soğanı dörde bölün.
5. Soğanı düz tarafının üzerine yatırın.
6. Soğanın ucunun 1 santim yukarısından soğanı enine ve ucundan baş kısmına doğru doğrayın.
7. Bu şekilde eşit büyüklükte doğrayarak soğanın baş tarafına kadar gelin.
8. Ardından elinizle soğanın baş kısmını tutmaya devam ederek, uzunlamasına eşit büyüklüklerde doğrayın.
9. Küçük küpler şeklinde oluşan soğan parçalarını göreceksiniz.
Yemeğe hazırlık olması için sebzeleri saatler öncesinden doğramanız oksidasyonu hızlandırır ve sebzedeki önemli besin maddelerinin kaybolmasına neden olur. Sebzeleri önceden doğramanın diğer bir zararı da kuruması ve yapılarınının değişmesidir. En iyisi sebzeleri yemek için kullanmadan hemen önce hazır hale getirmek.
Bu sağlığınızı etkileyebilen önemli ama maalesef yaygın bir pişirme hatasıdır. Her pişirme yağının 'dumanlanma noktası', yani yağın yanıp kokmaya başladığı sıcaklık farklıdır. Extra-virgin zeytinyağı gibi soğuk preslenmiş, virgin ve rafine edilmemiş olan sağlıklı mineraller ve enzimler içeren yağlar, 'dumanlanma noktası' sıcaklığına gelirse serbest radikaller açığa çıkar ve tüketmesi sağlıklı olmaktan çıkar. İtalya gibi, zeytinyağı tüketiminin yüksekliği ile bilinen ülkelerde, yağ pişmemiş ve çiğ şekilde, sos olarak tüketilir, bu da yağı oldukça sağlıklı yapar.