Yemek Pişirme Hakkında Doğru Sanılan 7 Yanlış Bilgi

Huhu, suya tuz eklemek suyun daha hızlı kaynamasını sağlamaz.


Çok acıktınız, kendinizi çok tembel hissediyorsunuz, dolapta dünden kalmış sebze yemeği var ama mikrodalgada ısıtırsanız tüm besin değeri kaybolacak, değil mi? Bu yüzden onun yerine balık kraker paketini açmalısınız, değil mi? Değil! Bunu ve bunun gibi diğer altı yemek mitini aşağıda çürütüyoruz.


Yanlış: Makarna suyuna tuz katmak suyun daha hızlı kaynamasını sağlar.

Gerçek: Hayır doğru değil. Suya tuz eklemek suyun kaynama noktasını yükseltir ve daha geç kaynamasına neden olur. Onun yerine tuzu su kaynadıktan sonra ilave edin.

Reklam
Reklam

Yanlış: Makarna pişirmek için dolu suya ihtiyacınız var.

Gerçek: Tüm makarnanın üstü suyla kaplı olduğu sürece fazladan su koymanızın bir anlamı yok.


Yanlış: Alkol pişince buharlaşır.

Gerçek: Evet buharlaşır, ama tüm alkolün gitmesi için yemeği üç saat aralıksız pişirmeniz gerekir.


Yanlış: Eti kavurmak etin sulanmasına yol açar.

Gerçek: Aslında tam tersi. Eti kavurmanız neminin biraz kaybolmasına neden olur ve etin altın sarısı rengi alması için ve neredeyse karamelize olmuş bir et yüzeyi elde etmek için kavurmak en iyi yoldur.


Yanlış: Mikrodalga, yiyeceklerin besin değerini yok eder.

Gerçek: Mikodalga hızlıdır, kolaydır ve besin değerini koruma açısından tamamen güvenlidir. Yiyecekleri ısıtmanın bütün yolları besin değerinin bir kısmının yok olmasıne neden olur ve mikrodalgada ısıtmak bunlar arasında en az zararlı olanıdır (çünkü diğer ısıtma yöntemlerine göre, daha kısa sürede daha az ısı kullanarak ısıtabilirsiniz).


Yanlış: Yemek buzdolabına koyulmadan önce tamamen soğumalıdır.

Gerçek: Ateş gibi sıcak durumdaki yiyecekleri hemen buzdolabına koymak istemeyebilirsiniz (bu, buzdolabının gereğinden fazla çalışmasına ve buzdolabının sıcaklığının düşmesine neden olur) ama yiyeceği oda sıcaklığına gelene kadar dışarıda bekletmeniz yiyecekte bakteri oluşumunu artırır.

Reklam
Reklam

Yanlış: Eğer yanarsanız yanan yerin üzerine hemen buz koyun.

Gerçek: Sakin ol şampiyon! Buz, yanan bir yere koymak için çok soğuktur ve cildin daha fazla zarar görmesine neden olabilir. Eğer eliniz yandıysa, elinizi birkaç dakika serin (soğuk değil) suyun altına altında tutun.