Yemek yapmayı okulda öğreniyorlar

ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa Harran Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Hazır Yemek ve Aşçılık Bölümü'nde okuyan öğrenciler, bilimsel yollarla sağlıklı yemek yapmayı öğreniyorlar.

Hazır Yemek ve Aşçılık Bölümü'nde öğrenim gören 100'e yakın kız ve erkek öğrenci sabah saatlerinde kolları sıvayan öğrenciler sağlıklı olarak ve teknik açıdan nasıl yemek yapılacağını öğreniyorlar. Öğrenciler öğleye doğru okul mutfağında teorik bilgilerini pratiğe dönüştürüp yemek yapıyorlar. Öğretim Görevlisi Hafize Özbudun denetiminde çalışan öğrenciler, yapılan yemeklerin besin değerlerinin kaybolmaması için 'pişirme zamanı ve kaynama sürelerine' dikkat ediyor.

Reklam
Reklam

Öğrencilere yemek çeşitleri ve yapımı konusunda sık sık uyarılar yapan Özbudun, yemeklerin besin değerlerinin kaybolmaması için pişirme tekniklerine uygun olması gerektiğine işaret ediyor. Okuldaki dersler hakkında bilgi veren Özbudun, "Hazır yemek ve aşçılık programında öğrencilere Türk ve dünya mutfağındaki tüm yemekleri bilimsel, besin değerlerini yitirmeden pişirme tekniğine uygun olarak yapmayı öğretiyoruz. Her gruptan yemekleri öğretmeye çalışıyoruz. Ayrıca, beslenmeden, atıkların değerlendirilmesine kadar her konuda bilgiler veriyoruz. Öğrencilerimizle çok değişik yemekler yapıyoruz, anında bulduğumuz malzemeleri değiştirerek farklı uygulamalar yapıyoruz. Hem pişirme tekniklerini değiştiriyoruz hem de yeni yemekler ortaya çıkarıyoruz" dedi.

Hazır Yemek ve Aşçılık Bölümü öğrencilerinden Yeliz Demirkan da, "Yemek pişirmek bir sanattır. Bir de Türk ve dünya mutfağını tanıma fırsatını buluyoruz. İnceliklerini, görsellik ve damak tadı gibi gerekli her şeyi burada öğreniyoruz. Otellerde uygulayıp iş imkanı buluyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam