Yemen'in Dostları Grubu, Yarın Riyad'da Toplanıyor

Yemen'in Dostları Grubu, bakanlar düzeyindeki 3. toplantısını yarın Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad’da yapacak. Toplantıda Türkiye'yi...

Yemen'in Dostları Grubu, bakanlar düzeyindeki 3. toplantısını yarın Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad’da yapacak. Toplantıda Türkiye'yi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç temsil edecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Yemen’in Dostları Grubu’nun bakanlar düzeyindeki 3. toplantısının 23 Mayıs tarihinde Riyad’da gerçekleştirileceğine dikkat çekilerek, Türkiye'nin toplantıda, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın başkanlığında bir heyetle temsil edileceği bildirildi.

Yemen’in Dostları Grubu'nun güvenlik, ekonomik kalkınma, yeniden yapılanma ve insani konularda Yemen’e destek vermek amacıyla Londra’da 27 Ocak 2010 tarihinde düzenlenen uluslararası konferansta alınan kararla kurulduğu hatırlatılan açıklamada, "Türkiye, Yemen’in Dostları Grubu’nun kurucu üyeleri arasında yer almakta ve grubun çalışmalarına aktif katılım sağlamaktadır. Dost ve kardeş Yemen’deki siyasi geçiş sürecini destekleyen Türkiye, bu sürecin başarıyla sürdürülmesi amacıyla ikili ve uluslararası düzeyde katkı sağlamaya devam edecektir." denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: