Yemeyen bin pişman! Doğal antibiyotik kaynağı sarımsakla hazırlanan 8 yemek

Mutfağımızın baş tacı sarımsak gücümüze güç katan şüphesiz en değerli besin! Aromasıyla her yemeğin lezzetini şahlandıran sarımsakla sizler için 8 farklı tarif hazırladık, buyursunlar.

Başrolde sarımsağın olduğu birbirinden şahane tarifleri sizler için bir araya getirdik. Hem damaklarınızı şenlendirecek hem de gücünüze güç katacak sarımsaklı tarifler!

Tavuklu sarımsaklı ekmek

Sarımsak, tavuk ve mozzarella! Üçü bir araya gelir de ortaya kötü bir tat çıkar mı? Bu kıtır ekmeklerin tadına bakanlar tabakta kırıntı bile bırakmıyor sevgili okur. Tarifin detaylarını görmek için tıklayın.

Aligot

Aligot görüntü olarak klasik bir patates püresini andırsa da aslında tat olarak başka bir güzellikte. Özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanına çok güzel uyum sağlıyor. Tereyağı ve sarımsağın bir araya geldiği aligotun detayları için tıklayın.

Reklam
Reklam

Sarımsak kebabı

Bir kiloya yakın sarımsak kullandık bu tarifimizde. Gözünüze fazla gelse de o köz olmuş sarımsakları 10 dakika içinde farkında olmadan bitirebiliyorsunuz. Klasik et yemeklerinden sıkılanlar için alternatif bir tarif geliyor, detayları için tıklayın.

Sarımsaklı çıtır patates

Elma dilimi kesilmiş patatesleri sarımsaklı sosla birlikte fırına verdik, ortaya şahane bir tat çıkardık. Evin tüm fertleri bu tarife bayılacak, garanti veriyoruz! Detayları için tıklayın.

Sarımsaklı peynir bombası

Tadıyla ağzınıza bal çalan bu lezzet bombalarına hayran kalacaksınız. Tarifin detayları için tıklayın.

Ballı sarımsaklı somon

Bal ve sarımsak kullanarak Omega-3'ün kralı olan somonun lezzetini ayyuka çıkarabilirsiniz. Üstelik yapması da son derece kolay. Tarifin detayları için tıklayın.

Maydanozlu ve sarımsaklı makarna

Nefis kepekli makarna sosu ve sağlıklı bir kepekli makarna tarifi. Detayları için tıklayın.

Ballı sarımsaklı tavuk

Doyurucu ve pratik olmasının yanı sıra son derece lezzetli bir yemek. Tarifin detaylarını görmek için tıklayın.

Reklam
Reklam