Yempati, anne köpek ve yavrularının evi oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanlarının aç kalmasını önlemek ve çevreye zarar vermemesini sağlamak amacı ile...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanlarının aç kalmasını önlemek ve çevreye zarar vermemesini sağlamak amacı ile hayata geçirdiği 'mama istasyonları' şehrin değişik merkezine yerleştirildi. 'Yempati' adı verilen istasyonu sahiplenen bir köpek ise burada yavrulayarak hizmetin değerini bir kez daha ortaya çıkardı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının ihtiyaçları olan kuru mama ve taze suya her zaman kolaylıkla ulaşmalarını sağlayan otomatik mama istasyonları ilginç olaylara da sahne oluyor. Başiskele ilçesine yerleştirilen mama istasyonundan ihtiyaçlarını gideren anne köpek, yavrularını bu alanda doğurmayı tercih etti. Anne köpek ve üç yavrusu, şimdi güvenle Petpati istasyonunun bulunduğu alanda hayatlarını sürdürüyor.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürü Fatma Dilber, Başiskele Petpati İstasyonunu, anne köpek ve yavrularının kontrolü için alanı ziyaret etti. Sağlıklarının çok yerinde olduğu gözlenen hayvanlara ziyarette, veteriner hekim tarafından muayeneleri yapıldı. Veteriner Şube Müdürü Fatma Dilber, istasyonlarda birçok sokak hayvanının yararlandığını, Başiskele’deki Petpatilerde ise anne köpeğin yavrulamasının hizmetin ne kadar değerli olduğunu kanıtladığını aktardı.
Şube Müdürü Fatma Dilber, çevre dostu ve otomatik sensorlu mama istasyonlarına birkaç özellik daha eklediklerini ifade etti. Dilber, kamera ile izlenme imkânı ve foto sensor özellikleri ile Petpati makinelerinin daha güvenilir olduğunu kaydetti. Dilber, YemPati makinelerinin daha önce bir örneği bulunmadığını ifade ederek, ”Ağırlık ve ışık sensorları sayesinde hayvanların sürekli olarak mama ve su ile buluşmaları sağlanıyor. Güneş panelleri sayesinde de enerji harcamadan çevre ile dost enerji kullanımına örnek teşkil ediyor.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz