Yener: Bakan Bayraktar’ın ifadeleri maksatlı olarak farklı boyutlara çekiliyor

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın geçtiğimiz günlerde Trabzon’daki bir...

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın geçtiğimiz günlerde Trabzon’daki bir açılış sırasında kullandığı ifadelerin bazı çevrelerce maksatlı olarak farklı boyutlara çekilmeye çalışıldığını savundu.
Yener, Bayraktar’ın şehrin milletvekili olarak taşıdığı hassasiyetin bir unsuru olarak bazı değerlendirmeler yaptığını belirterek, “Sayın Erdoğan Bayraktar’ın bugüne kadar gerek bürokrat gerekse de bakan olarak ülkemize yaptığı hizmetler ortadadır. Özellikle TOKİ Başkanlığı döneminde Türkiye’ye 600’ün üzerinde spor tesisi ve stadyumlar kazandırmıştır. Bu hizmetleri yerine getirirken de hiçbir zaman hukuk dışılığa yönelmemiş ve tüm yatırımları devletin kural ve yönetmelikleri çerçevesinde gerçekleştirmiştir. Böylesi bir şahsiyetten hukuk dışı beklentiler içerisine girmek doğru değildir.” dedi.
Bakan Bayraktar’ın aynı zamanda Trabzon için en ciddi projelerden biri olan Akyazı Projesi’nin sürükleyicilerinden olduğuna değinen Yener, bu gerçekler ortadayken onun üzerine farklı amaçlarla gitmeye çalışmanın iyi niyetten uzak bir yaklaşım tarzı olduğunu ifade etti.
Şike süreciyle ilgili karar mekanizmasına da dikkati çeken Yener, şöyle devam etti: “Bu mekanizmanın nasıl işlediği bellidir. Hukuk, federasyon ve UEFA ayağı bulunan bu olayın bir cümleyle seyrinin değişeceğini düşünmek, en basit tabiriyle saflıktır. Burada, perde arkasında başka bir niyet söz konusudur.”
Trabzon şehrinin öncelikleri açısından bakıldığında Trabzonspor’un taşıdığı önemin büyüklüğüne vurgu yapan Yener, “Toplum büyük bir sabır ve sağduyuyla verilecek kararı beklemekte, şehrin temsilcilerinden de hakkın teslimi konusunda gereken çabayı göstermelerini talep etmektedir. Nitekim Sayın Bakan’ın ifadeleri, bu doğrultuda verilen mesaj olarak değerlendirilmeli, toplumun, sükunetini koruyarak mevcut süreci beklemesini öğütleyen bir çıkış olarak yorumlanmalıdır.” diye konuştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 9 Ocak’ta Trabzon’da bir açılış töreninde yaptığı konuşmada, Trabzon'un Türkiye'de çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “"Trabzon gülerse Türkiye güler, Trabzon kalkınırsa Türkiye çok büyük mesaj verir. Şimdi bizim hakkımız olan Trabzonspor'un kupasını almak için de çok ince ayar bir çalışma yapıyoruz. İnşallah hakkı olan Trabzonspor'umuzun kupasını da Trabzon'un müzesine getireceğiz. Allah inşallah bize bunu nasip edecek." demişti.
Bayraktar, ‘ince ayar’ ifadeleri üzerinden başlayan tartışmaların ardından da basın mensuplarının soruları üzerine, ''Bu işi hassas, ince eleyip sık dokuyorlar da bizim kupamızı verecekler diye kanaatimi söyledim.'' açıklamasını yapmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz