Yeni Açılan Barajlar Malatya'ya Hayat Verecek

12 Aralık 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara'dan tele konferans sistemiyle açılışı gerçekleştirilen...

12 Aralık 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara'dan tele konferans sistemiyle açılışı gerçekleştirilen Malatya'daki Kapıkaya Turgut Özal Barajı ile Boztepe Recai Kutan barajları, Malatya'ya hayat verecek.

KAPIKAYA TURGUT ÖZAL BARAJI

Kapıkaya Turgut Özal Barajı, il merkezine 23 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Merkez Kapıkaya köyünün güneyinde Mamikan Deresi üzerinde inşa edilen temelden 89,50 metre yüksekliğinde ve kil çekirdekli kaya dolgu tipindeki Kapıkaya Turgut Özal Barajı'nda depolanacak 71 milyon 140 bin metreküp su ile Kale Ovası'nda 40 bin dekar tarım alanının kapalı borulu şebeke ile sulanması sağlanacak.

Reklam
Reklam

Baraj inşaatının ihalesinin 20.01.1998 tarihinde yapıldığı, İsmail Çelik İnş. Tic. ve San. Ltd. Şti'nin taahhüdünde yapımı tamamlanan barajın toplam maliyetinin, 183 milyon TL olduğu vurgulandı.

Sulama şebekesinin yapım işinin 19.07.2011 tarihinde ihale edilerek işe başlandığı ve çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

BOZTEPE RECAİ KUTAN BARAJI

Malatya il merkezine 50 kilometre uzaklıkta bulunan Boztepe Recai Kutan Barajı'nda, Yazıhan ilçesi Kuruçay Deresi üzerinde inşa edilen temelden 79 metre yüksekliğinde ve kil çekirdekli zonlu toprak, dolgu tipindeki Boztepe Recai Kutan Barajı'nda depolanacak, 73 milyon 690 bin metreküp su ile Yazıhan Ovası'nda 116 bin 970 dekar tarım alanının kapalı borulu şebeke ile sulanmasının sağlanacağı belirtildi.

Baraj inşaatının ihalesi 02.09.1997 tarihinde yapıldığı ve Kayaoğlu İnş. Tic. ve San. Ltd. Şti'nin taahhüdünde yapımının tamamlandığı ifade edilip, barajın toplam maliyetinin 85 milyon TL olduğu aktarıldı. Sulama şebekesinin yapım işi 2013 yılında ihale edilecek.

Reklam
Reklam

Her iki barajın maliyetinin 268 milyon TL olduğu belirtilirken, kanalların tamamen bitirilip baraj suyundan faydalanılması ile, il ve ülke ekonomisine milyarlarca liralık ekonomik girdi sağlanacağı vurgulandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz