Yeni Açılan Bölümlere Öğrenci Alınacak

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, kurulduğu günden itibaren hiçbir üniversiteden destek alamadan bütün altyapısını oluşturan Gümüşhane Üniversitesi'nin, Türkiye'nin

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, kurulduğu günden itibaren hiçbir üniversiteden destek alamadan bütün altyapısını oluşturan Gümüşhane Üniversitesi'nin, Türkiye'nin parlayan yıldızı haline geldiğini bildirdi.

Günaydın, yaptığı yazılı açıklamada, kuruluşundan bu yana geçen üç yıllık süre içerisinde 6 yerleşkedeki 5 fakültede, 3 yüksek okul, 8 meslek yüksek okulu, 2 enstitü ile 2 araştırma ve uygulama merkezi olmak üzere 18 birimde 7 bin 500 öğrenciye ulaştıklarını belirtti.

Dönem içerisinde yürütülen çalışmalar sonrası bölüm ve programlara 14 bölüm ve 10 yeni program eklediklerini vurgulayan Günaydın, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Yeni açılan bölüm ve programlara, 370 örgün, 540 ikinci öğretim olmak üzere toplam 910 yeni kontenjan açıldı. Mevcut bölümlere alınacak yeni öğrencilerle birlikte Gümüşhane Üniversitesi'nin toplam öğrenci sayısı 10 bini aşacak. Son yıllardaki üniversite sayısının artırılmasının, çok doğru ve isabetli bir politika olduğunu düşünüyorum. Bu politika sonucu üniversite sayısının artışı ile birlikte yüz binlerce gencimiz yüksek öğrenim imkanına ve binlerce mezun gencimiz de akademisyen olma imkanına kavuştu. Yüksek öğrenim için yurt dışına çıkışta önemli azalmalar oldu. Üniversite kurulan illerimizde yeni bir umut ve heyecan ortaya çıktı. Sosyal, kültürel ve ekonomik etkileşim dolayısıyla dengeli büyüme konusunda önemli gelişmeler sağlandı."

Günaydın, kurulduğu günden itibaren hiçbir üniversiteden destek alamadan bütün altyapısını oluşturan Gümüşhane Üniversitesi'nin, Türkiye'nin parlayan yıldızı haline geldiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Yeni açılan bölüm ve programlar üniversitemizin değerini daha da artırdı. 2012-2013 döneminde matematik mühendisliği, fizik mühendisliği, beden eğitimi ve spor öğretmenliği, acil yardım afet yönetimi bölümü, çocuk gelişimi programı, iç mekan ve grafik tasarımı programı, işçi sağlığı ve güvenliği programı, organik tarım programı, laborant ve veteriner sağlık programı, bilgisayar programcılığı, büro yönetimi ve yönetici asistanlığı programları, tıbbi ve aromatik bitkiler programı, süt ve süt ürünleri teknolojisi programlarına ilk kez öğrenci alacağız. Yeni açılan bu bölüm ve programlarımızın hayırlı olmasını diliyorum."

Reklam
Reklam

Muhabir: İbrahim Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: