Yeni Avukatlar Ruhsatlarını Yemin Ederek Aldı

Staj programlarını tamamlayarak mesleğe ilk adımı atan avukatlar, büro açma ruhsatlarını meslek yemini ettikten sonra...

Staj programlarını tamamlayarak mesleğe ilk adımı atan avukatlar, büro açma ruhsatlarını meslek yemini ettikten sonra Gaziantep Baro Başkanı Mehmet Zafer Okur’un elinden aldı.

Mesleğe yeni başlayan 5 avukat, Gaziantep Barosu'nda düzenlenen törenle ruhsatlarını aldı. Törene Baro Başkanı Mehmet Zafer Okur, ruhsatlarını alacak avukatlar ile aileleri katıldı. Yeni avukatlar Hatice Aslan Yılmaz Çıldır, Mehmet Fermanoğlu, Özge Atar ve Murat Emrullah, ruhsat takdimi öncesinde avukatlık yemini ettiler. Heyecanlı oldukları gözlenen avukatlar, ruhsatlarını Baro Başkanı Okur’un elinden aldı.

Reklam
Reklam

Baro Başkanı Okur, mesleğe ilk adımı atan meslektaşlarını tebrik etti. Gaziantep ve Kilis’teki avukat sayısının 980’den 985’e çıktığını açıklayan Okur, ”Yeni göreve başlayan arkadaşlarımız genç, daima bunlar tabi mesleğimize çok faydalı olacaklar. 980 civarında olan sayımız bugün 985 olmuştur. Fiilen çalışan avukat sayısı sicil numaramız bin 700 oldu ama bırakanlar, vefat edenler var. Hakimliğe gidenler, savcılığa gidenler, noter olanlar var. Dolayısı ile 985 arkadaşımız halen avukatlık yapmaktadır” dedi.

Göreve yeni başlayan Avukat Hatice Aslan, mesleğine aşık bir avukat olacağına inandığını belirtti. Avukat olmayı çocukken hedeflediğini ve bu doğrultuda hedefe ulaşmak için gayret gösterdiğini ifade eden Aslan, şöyle konuştu:

”Çok güzel, çok heyecanlı, sevdiklerimle beraber çok güzel bir tören oldu. İnşallah herkesin böyle güzel bir mesleği olur. Mesleğine aşık bir insan olarak ayrı bir heyecan hissediyorum. İnşallah devamı da güzel gelir. Avukatlık her zaman için hedefimdi. Zaten hukuk eğitimi almak ayrı bir şeydir, sevmeyen insan bunu çok zor yapar. Ben mesleğimi seviyorum, hakim, savcı olmayı düşünmedim. Avukat olarak kalacağım.”

Reklam
Reklam

Aslan, ”Hipokrat yemini güncel hayatta çok bilinen yemindir. Esasen en etkili yemin bizim mesleğin yemindir. Çünkü adalet hayatın her aşamasındadır. Sadece sağlıkla alakalı değil, doğumdan ölüme, hatta doğum öncesini tabir edeceğimiz zamanları da kapsar. Bir avukatın meslek onuruna ve ülkesine bağlı olması gerekiyor” diye konuştu.

Aslan ayrıca, adaletli bir dünya için hukukun gerekliliğinden bahsederken, bu düzenin içinde yer almaktan onur ve gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: