Yeni Bir Ardahan Doğuyor!

Ardahan üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, özel açıklamalarda bulundu..

Ardahan Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ardahan’daki yerel basın mensupları ve ulusal basın temsilcileri ile makamında bir basın toplantısı yaptı.

Toplantıya katılan gazeteciler ile Ardahan Üniversitesi’nin gelişim sürecini değerlendiren Rektör Korkmaz, Güzel Sanatlar Fakültesinin açılacağı müjdesini verdi.

Sadece ilde değil ilçelerdeki doğal, tarihi ve ekonomik kaynakları en iyi şekilde değerlendirmek üzere akademik yapılanma ve çalışmalar içinde olduklarını vurgulayan Rektör Korkmaz, Göle ve Çıldır’daki Meslek Yüksekokullarına öğrenci alınmasının ardından Posof, Damal ve Hanak için de gerekli ve istikrarlı çalışma içinde olduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

‘Yeni Bir Ardahan Doğuyor’

Ardahan Üniversitesi’nin kurulduğu dönemdeki imkânsızlıklarını hızla aştığını ifade eden Rektör Korkmaz, öğrencilerin en iyi imkân ve şartlarda eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmesi için her türlü imkânı sunduklarını belirterek şöyle konuştu: “Öğrencilerimiz her şeyin en güzelini hak ediyorlar. Burada hepimizin varlık amacı bu: Öğrencilerimize daha iyi eğitim sunmak, daha iyi sosyal imkânlar hazırlamak, onları ülkenin ve insanlığın geleceğine en iyi şekilde hazırlamak. Kurulduğumuz dönemdeki imkânsızlıkları hızla aştık. Artık öğrencilerimiz en iyi imkânlarda barınmakta, eğitim öğretim görmektedirler.

Ardahan’ı ülkemizin en son noktası olmaktan çıkarıp Orta Asya ve Kafkasya’ya açılan bir başlangıç noktası yapma ülküsünde olan Ardahan Üniversitesi, bu misyona uygun birçok somut adımı da attı. Bölge üniversiteleri ile Erasmus-vari anlaşmalar imzalayan ve bu birliğin kurulması için öncülük yapan Ardahan Üniversitesi, bölgenin yeraltı ve yerüstü zenginliklerini işlemeyi, bölgenin, ülkenin ve insanlığın faydasına sunmayı bir misyon kabul ediyor.

Reklam
Reklam

Bu bağlamda durmaksızın çalışma hevesi içinde olduklarını vurgulayan Kurucu Rektör Korkmaz, yeni bir Ardahan doğuyor şeklinde özetlenebilecek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ardahan’ın merkez nüfusu yaklaşık olarak 17000. Bizim şu andaki öğrenci sayımız 2700 ve 81 yabancı uyruklu öğrencimiz var. Azerbaycan, Gürcistan, Finlandiya, Türkmenistan gibi dünyanın birçok farklı yerinden öğretim üyelerimiz var. Stratejik planımıza göre 10 yıl sonra Ardahan’a 20 bin öğrenci olmayı planlıyoruz. Yani hedeflerimiz doğrultusunda yeni bir Ardahan doğmuş olacak”.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz