"Yeni Bir Dünyaya Çağrı" Mitingi

Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay, partilerince yarın İstanbul'da gerçekleştirilecek "Yeni bir dünyaya çağrı" mitingine katılacaklarını bildirdi.

Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay, partilerince yarın İstanbul'da gerçekleştirilecek "Yeni bir dünyaya çağrı" mitingine katılacaklarını bildirdi.

Yurtbay, yaptığı yazılı açıklamada, Bangladeş'teki siyasi muhaliflere yönelik baskıların her geçen gün arttığını, bu durumun kaygı ve endişe verici boyutlara ulaştığını belirtti.

Gazze saldırısı ve Suriye'deki kaos ortamının ülke ve dünya gündeminde yer aldığını ancak Bangladeş'in gündeme gelmediğini öne süren Yurtbay, şunları kaydetti:

"Bangladeş'in en büyük İslami partisinin eski lideri Ghulam Azam, 100 arkadaşıyla birlikte 2 yıldır tutukludur. Azam ve arkadaşları hakkında idam kararı verilmiştir. Endişemiz odur ki, gereken müdahale yapılmazsa büyük ihtimalle idamlar 16 Aralık tarihinde infaz edilecektir. Bizler kardeş ülke ve D-8 kurucusu Bangladeş'in huzur ve barış içinde olmasını arzu ederiz. Haksız ve siyasi maksatlı verilen idam kararını engellemek, Bangladeş yönetimini telafisi mümkün olmayan bu yanlıştan vazgeçirmek için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Saadet Partisi İl Başkanlığı olarak yarın İstanbul'da gerçekleştirilecek 'Yeni bir dünyaya çağrı' mitingine katılacağız. Bütün vatandaşlarımızı İstanbul-Kadıköy meydanındaki bu önemli mitingimize davet ediyoruz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Selim Bostancı / Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: