Yeni bir genci zehirlerken yakalandı

İstanbul'da polisin sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirdiği operasyonda, 3 kilo eroin, 11 kilo esrar ele geçirildi

İstanbul Narkotik polisi sokak satıcılarına yönelik önceki gün gerçekleştirdiği operasyonda Beşiktaş, Etiler, Beyoğlu, Bakırköy, Küçükçekmece, Bayrampaşa'daki adreslere baskın yaptı. Eğlence ve gece kulüplerine uyuşturucu temin ettiği belirlenen 22 kişi gözaltına alındı. Aramalarda 3 kilo eroin, 11 kilo esrar ve uyuşturucu kullanma düzenekleri de ele geçti. Defalarca uyuşturucu kullanmak ve satmak suçlarından kayıtları bulunan sokak satıcılarının arasından tanıdık bir isim de çıktı. Uyuşturucu kurbanı Begüm Veral'ın son gecesinde yanında bulunan Atasev C. yeni bir genci zehirlerken suçüstü yakalandı.

Reklam
Reklam

TANIKTI ŞİMDİ ŞÜPHELİ

Atasev C. daha önce tanık olarak ifade verdiği bir gencin ölümünde bu kez şüpheli. Begüm'ün ölümünden iki yıl sonra yine Kadıköy'de aşırı dozdan ölen 26 yaşındaki Ahmet İnan'ın son gecesinde de yine aynı evde Atasev C.'nin bulunduğu ortaya çıktı. Dosyayı raftan indiren polis Atasev C.'yi şüpheli olarak sorguladı.24 Ekim 2011'de meydana gelen olayda tanık olarak ifade veren Atasev C. o dönem İfadesinde 'Ahmet ile aynı evdeydik ama o diğer odada başka arkadaşlarla birlikteydi. Ben uyuşturucu kullandığını bilmiyordum. Kimin verdiğini de görmedim. Fenalaşan Ahmet'e arkadaşları önce suni teneffüs yaptılar, ayılmayınca şırınga ile tuzlu su verdiler' dedi. Görgü tanığı olarak ifadesi alınan Atasev C. serbest kaldı. Şimdi ise hem son olayda hem de Ahmen İnan'ın ölümünden şüpheli olarak sorgulanıyor...Kamuoyu Atasev C. ismini üniversite öğrencisi Begüm Veral'ın ölümüyle duymuştu. Veral, 1 Eylül 2009'da Kadıköy'deki bir arkadaşının evinde aşırı doz uyuşturucudan hayatını kaybetti. İstanbul Narkotik polisi, Begüm Veral'ın günlük ve telefon rehberinden yola çıkarak bağlantı kurduğu kişileri incelemeye aldı. Son gece yanında olan Erkan S., Aylin B. ve Bahadır P. yakalandı. Uyuşturucuyu temin ettiği iddia edilen Atasev C. de 9 Eylül 2009'da gözaltına alınarak tutuklandı.

Reklam
Reklam

MÜCADELİNİN SEMBOLÜ OLDU

İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından balet Natık Veral ve balerin Yeşim Argun'un kızı üniversite öğrencisi Begüm Veral aşırı dozda uyuşturucudan 23 yaşında hayatını kaybetti. Anne Yeşim Argun o günden sonra yaşamını aileleri uyuşturucuya karşı bilinçlendirmeye adadı. Kızının öyküsünü kitaplaştırdı.

ON AY SONRA SAHNEDE

Çevresindekileri uyuşturucuya alıştırıp daha sonra bu kişilere eroin temin ettiği iddia edilen Atasev C. tutuklandı. 10 ay tutuklu kalıp tahliye edildi. Yargılaması halen sürüyor. Uyuşturucu bağımlılığından birçok kez AMATEM'de tedavi gören Atasev C., Begüm Veral ile AMATEM'de tanıştığını söylemişti. Narkotik polisinin son baskınında Atasev C.'nin tahliye olduktan sonra kaldığı yerden gençleri zehirlemeye devam etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz