"Yeni Büyükşehir Kanunu Bilgilendirme Toplantısı"

Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldız, "Yeni Büyükşehir Yasası, Başbakanımızın da ifade ettiği gibi ülkemiz için imar bütünlüğü sağlayacak"

Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldız, "Yeni Büyükşehir Yasası, Başbakanımızın da ifade ettiği gibi ülkemiz için imar bütünlüğü sağlayacak" dedi.

İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği'nce bir otelde düzenlenen "6360 Sayılı Yeni Büyükşehir Kanunu" bilgilendirme toplantısında konuşan Yıldız, yapılan toplantıyla yeni yasayla ilgili tereddütlerin ortadan kalkacağını söyledi.

Yıldız, yasanın ülke için faydalı olacağına ve yasayla kaynak israfının da önüne geçileceğine inandığını belirterek, "Yeni Büyükşehir Yasası, Başbakanımızın da ifade ettiği gibi ülkemiz için imar bütünlüğü sağlayacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-"Yasalar iyi niyetle tatbik edilerek doğru neticelendirilir"-

Sakarya Valisi Mustafa Büyük de toplantının büyük bir ihtiyaç olduğunu, yasanın getirdiği değişikliklerin ülkeye olumlu katkı sağlayacağını ifade etti. "Kanunlar mükemmel de olsa en önemlisi o yasaları uygulayıcıların yasayı doğru yorumlamasıdır" diyen Büyük, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yasalar iyi niyetle tatbik edilerek doğru neticelendirilir. Biz de bu yasayı yapacağımız çalışmalarla en iyi şekilde uygulamasını sağlamış olacağız. Yeni yasa çalışmaları için bir komisyon ve alt komisyonlar kurduk. Yasanın getirdiği ciddi avantajlar var. Hemen bugünden itibaren belirli hizmetleri vatandaşımızın yararına olacak şekilde koordine ederek karşılama imkanımız var."

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise yasayla ilgili uzun süredir çalışmalar yaptıklarını söyledi. Yeni yasanın birçok alanda değişiklikler getirdiğine işaret eden Toçoğlu, "Sakarya zihin olarak bu yasaya en hazır illerden biri. Özellikle Büyükşehir hudutlarına yeni dahil olan belediye başkanları ve belediye yöneticileriyle mahalli yöneticilerimizin yasa ile ilgili tereddütlerinin giderileceği böyle bir toplantının tertip edilmesi gerçekten iyi düşünülmüştür" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Enes Duran

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz