Yeni Ceza İnfaz Yasa Tasarısı'na protesto

İSTANBUL (İHA) - Kadıköy Postanesi önünde toplanan Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Birliği (TUYAB) üyesi bir grup, Yeni Ceza İnfaz Yasa Tasarısı'nın iptali için eylem yaparak Adalet Bakanlığı'na taleplerini içeren bir mektup gönderdi.

Öğle saatlerinde, Kadıköy Postanesi önünde toplanan TUYAB üyesi yaklaşık 20 kişi, slogan atarak ve pankart açarak Yeni Ceza İnfaz Yasa Tasarısı'nı protesto etti. Grup adına yapılan açıklamada, "Bazı F tipi hapishanelerde kimyasal gazlarla evraklarımızın yakıldığını devlet de itiraf etti. Yemek yememenin, türkü söylemenin yasak olduğu, Hitler vari bir yasa yürürlüğe girdi. Bizler tutuklu yakınları olarak tecridin kaldırılmasını, Yeni İnfaz Yasası'nın iptalini istiyoruz. Hasta tutsakların serbest bırakılmasına yönelik bir çalışmayı başlattığımızı kamuoyuna ilan ediyoruz. Herkesi bizimle birlikte harekete geçmeye çağırıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Basın açıklamasının ardındın bir süre daha slogan atan grup, Adalet Bakanlığı'na taleplerini içeren mektubu gönderdikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.