Yeni çıkan kitaplar

İstanbul (AA)- Dominik asıllı genç Amerikalı yazar Junot Diaz'ın yeni kitabı "Oscar Wao'nun Tuhaf Kısa Yaşamı", Everest Yayınları'ndan çıktı. İlk öyküleri The New Yorker'da yayımlandığında 21. yüzyılın en iyi 20 yazarı arasında anılmaya başlanan Diaz, 2008 Pulitzer Ödüllü romanında göçmen bir gencin hayatını, göçmenliğin yalnızlığını ve kendi başınalığını anlatıyor. Yaşayan önemli düşünürlerden biri olan ve siyaset teorisi üzerine çalışmalarıyla ses getiren Giorgio Agamben'in "Açıklık: İnsan ve Hayvan" kitabı, Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlandı.

Reklam
Reklam

Gül Karabuda'nın "Çiy Düştü Gül Üşüdü" adlı anı türündeki kitabı Yapı Kredi Yayınları'ndan çıktı. "Çiy Düştü Gül Üşüdü", Karabuda'nın 1929'da Nice'te başlayan hayat
yolculuğunun kendine özgü, insanı hemen saran, renkli, canlı bir üslupla kaleme aldığı hikayesi. Yazar, bunun yanı sıra kitapta, kendisiyle yaşıt olan "Cumhuriyet Türkiyesi"nin yaşamından da dikkat çekici kesitler sunuyor. J. Mario Sımmel'in "Karanlıktakiler Gözükmez" adlı gerilim türündeki romanı, Everest Yayınları'ndan çıktı.

Soğuk savaş dönemini ele alan casus romanlarıyla tanınan Simmel, romanında, 2. Dünya Savaşı sırasında Amerika ile Rusya'nın Tahran'da dünyayı aralarında paylaşmak üzere yapmış oldukları gizli bir anlaşmayı ortaya çıkarmak için bir avuç insanın vermiş olduğu mücadeleyi anlatıyor. Julio Cortazar'ın "Son Raunt" adlı kitabı Türkçeye çevirilerek Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlandı.

Sadık Yemni'nin "Hayal Tozu Gölgecisi" adlı gerilim türündeki öykü kitabı, Everest Yayınları'ndan çıktı.