Yeni devlet hastanesi 400 yataklı olacak

AK Parti Siirt Milletvekilleri Afif Demirkıran ve Osman Ören yaptıkları ortak açıklamada yapımına başlanan devlet...

AK Parti Siirt Milletvekilleri Afif Demirkıran ve Osman Ören yaptıkları ortak açıklamada yapımına başlanan devlet hastanesinin 400 yataklı olacağını açıkladı.
Milletvekilleri açıklamalarında daha önce 300 yataklı olarak planlanan hastanenin 400 yataklı olmasına karar verildiğini belirtti. Açıklamada şöyle denildi: "Bilindiği üzere ilimizde 300 yataklı yeni bir devlet hastanesinin yapımı için ihaleye çıkılmış ve ihale süreci tamamlanarak yüklenici firmaya yer teslimi yapılmıştı. Bu çalışmalar sürerken Sağlık Bakanı Sayın Prof. Dr. Recep Akdağ’ı ziyaret ederek 100 yatak kapasitesine sahip Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin ihtiyaca cevap vermediğini ilettik. Sayın Bakanın talimatı üzerine bakanlığın ilgili birimleri gerekli araştırmaları yaparak, araştırmanın sonucunu bize ve Sayın Bakan’a sundular. Buna göre yapımına yeni başlanmakta olan devlet hastanesinin yatak kapasitesinin 300’den 400’e çıkarılması ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları konusundaki hizmetlerin bu binada verilmesinin daha yararlı olacağı düşünülmektedir. Bununla ilgili çalışmalar başlatılmıştır. Halen hizmet veren Devlet Hastanemizin 200, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin de 100 yataklı olduğu düşünüldüğünde ilimizde kamuya ait yatak sayısı 300 iken, yeni hastanede 400 yatak kapasitesine sahip olacağız. Ayrıca daha önce müjdesini verdiğimiz Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine yeni ek hizmet binası yapımına devam edilecek, yeni devlet hastanesi tamamlanıncaya kadar Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ek hizmet binasıyla halkımıza hizmet etmeye devam edecektir. Yeni hastanemizin yapım sürecini titiz bir şekilde takip edeceğimizi belirtir, bütün hemşerilerimize sağlık ve mutluluklar dileriz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz