Yeni Diyarbakırspor şampiyonluğa koşuyor

Diyarbakır’da iki yıl öncesine kadar 2’inci Amatör Futbol Ligi’nde sıradan bir takım olan Yeni Diyarbakırspor,...

Diyarbakır’da iki yıl öncesine kadar 2’inci Amatör Futbol Ligi’nde sıradan bir takım olan Yeni Diyarbakırspor, şimdi profesyonel liglerin ilk basamağı olan Spor Toto 3. Lig’e emin adımlarla yükseliyor.

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup’ta yer alan Yeni Diyarbakırspor, ligde de başarıdan başarıya koşuyor. Takım 21 maçta 16 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi alırken, topladığı 51 puanla dönemin bitimine 1 hafta kala grup şampiyonluğunu ilan etti.

Yakın takipçisi Siirt Gençlerbirliği’ne 5 puan fark atan Yeni Diyarbakırspor, deplasmanda hiç yenilmedi. 10 deplasman maçının 9’unu kazanırken, tek beraberliğini Dersimspor’la 1-1 berabere kalarak elde etti. Diyarbakır’ın yeni takımı, TFF’nin belirleyeceği tarihte ve tarafsız sahada oynanacak Play-Off final maçını kazanması halinde Spor Toto 3. Lig’e çıkacak. Bu durumda Yeni Diyarbakırspor 3 yıl üst üste 3 lig çıkmış olacak.

Reklam
Reklam

Yeni Diyarbakırspor Başkanı Bedirhan Akyol, geri dönülmez bir yola girdiklerine dikkat çekerek, Diyarbakır’a 3. Lig’e borçsuz ve geleceği olan bir takım armağan edeceklerini söyledi. Akyol, "Kulübümüzün adını Yeni Diyarbakırspor olarak değiştirdikten sonra her yıl bir lig çıkmak şeklinde hedef belirledik. İkinci amatörde kapanma aşamasında olan kulübü 3. Lig’in kapısına getirdik. Bu yıl ilk hedefimize ulaştık ama asıl hedefimiz 3. Lig’e çıkmaktır. Play-Off’a grup şampiyonu olarak çıktığımız için 1 eleme maçı yapacağız. Maçı kazanıp 3. Lig’e çıkacağız inşallah.” İfadelerini kullandı.

TAKIMI ESKİ FENERBAHÇELİ TİMUÇİN ÇALIŞTIRIYOR

Yeni Diyarbakırspor’u, Süper Lig döneminde Fenerbahçe ve Adanaspor’da 372 kez forma giyen tecrübeli futbolcu Timuçin Çuğ çalıştırıyor. Daha önce Fenerbahçe, Adanaspor, Elazığspor ve Uşakspor’da teknik direktörlük yapan Çuğ şimdi Diyarbakırlı gençlerin başarılı olmaları için gayret gösteriyor.

Kulübün başkanı Akyol, devre arasında Çuğ’un takımın başına geçmesiyle yeni takviyeler de yaptıklarını dile getirerek şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

“Devre arasında önemli takviyeler yaptık. 3. Lig’e çıkarsak kulübü şirket yapacağız. Kimseden para istemiyoruz. 3. Lig’e çıkarsak gelecek sezon hedefimiz bu defa 2. Lig olacak. Lige çıktıkça hedefimiz büyüyecek. Yeni Diyarbakırspor hiçbir siyasi düşüncenin ve rant peşinde koşanların hizmetinde değildir. Diyarbakır, tertemiz, şeffaf ve hedefleri olan bir kulübe kavuşuyor.”

Yeni Diyarbakırspor, 2009-2010 sezonunda 2. Amatör Futbol Ligi’nde şampiyon oldu. Ardından 1. Amatör Futbol Ligi’ne çıkan kulüp Beşyüzevlerspor olan adını Yeni Diyarbakırspor olarak değiştirdi. Hedefini her yıl bir üst lige çıkmak olarak belirleyen Yeni Diyarbakırspor, renklerini yeşil-kırmızı ve amblemini de Diyarbakır’ın simgesi olan dünyaca ünlü surlardan oluşturdu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: