“yeni Dünya Düzeninde Ortadoğu” Konulu Konferans

Gaziantep’te uydudan yayın yapan bir televizyon kanalı tarafından organize edilen “Yeni Dünya Düzeninde Ortadoğu” konulu...

Gaziantep’te uydudan yayın yapan bir televizyon kanalı tarafından organize edilen “Yeni Dünya Düzeninde Ortadoğu” konulu konferansta, Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler ve Türkiye konusunun ele alınacağı bildirildi.

Geçtiğimiz ay eğitim konusunu masaya yatırdığı “Geleceğe Bakış Paneli” ile adından söz ettiren Kanal 5 televizyonu, bu kez meydana gelen olaylarla tüm dünyanın gözünü çevirdiği Ortadoğu’yu gündeme taşıyacak. Bölgesel, politik, siyasi gelişmelerle ilgili, yüksek katılım düzeyi hedeflenen ve birbirinden değerli katılımcılarla icra edilecek “Yeni Dünya Düzeninde Ortadoğu” konulu uluslararası konferansta “Yeni Ortadoğu’nun Kodları” masaya yatırılacak. Konferansta “Arap Halklarının Özgürlük Mücadeleleri”, “Türkiye Ortadoğu İlişkileri”, “Suriye’de yaşananlar”, “ İsrail ve Filistin Sorunu”“Mısır ve Tunus Devrimleri”, “Libya da Gelinen Son Durum”, “ABD, Rusya, Çin ve “Avrupa Birliği Ülkelerinin Ortadoğu’ya Bakışı” gibi başlıklar ele alınacak.

Reklam
Reklam

Konferansa konuşmacı olarak ise AK Parti MKYK Üyesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Edibe Sözen, AK Parti MKYK Üyesi, Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay ve bir haber ajansının Arapça Haber Koordinatörü Ortadoğu Uzmanı Turan Kışlakçı ile Moritanyalı Düşünür Doç. Dr. Muhammed Muhtar Eş-Şankiti’nin Katar’dan katılacağı ifade edildi.

“Yeni Ortadoğu’nun Kodları”nın masaya yatırılacağı konferansın, 22 Kasım 2012 Perşembe günü Şehitkâmil Kültür Merkezi’nde saat 19.00’da başlayacağı ve Kanal 5 televizyonundan canlı yayınlanacak konferansta, belirlenen sorun ve çözüm önerileri, yerel, ulusal ve uluslararası yazılı ve görsel basına Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde servis edileceği kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: