Yeni Eğitim-öğretim Yılının Başlaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı, "Farklı eğitim uygulamalarının hayata...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı, "Farklı eğitim uygulamalarının hayata geçirilmesiyle, dünya milletleri ile rekabet edebilen saygın bir insan topluluğuna sahip olma açısından önemli mesafeler alındı" dedi.

2012-2013 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınlayan Yağcı, yeni bir eğitim öğretim yılının heyecanını veliler ve öğrenciler ile birlikte paylaştıklarını belirterek, “Her geçen gün, bir öncekinden çok daha fazla bilgi ve beceri isteyen dünyamızda, çocuklarımıza daha nitelikli bir eğitim vererek geleceğe hazırlamak en önemli görevlerdendir. Bu görevi ifa eden öğretmenlerimiz çok kutsal bir mesleğinde sahibi konumundadırlar” dedi.

Reklam
Reklam

Yağcı, eğitim sürecinin; bireyin yaşayacağı hayatı için temel eğitimin verildiği, bilgi ve becerisinin arttırıldığı, tutum ve davranışların kazandırıldığı, zeka ve yeteneklerinin ortaya çıkarılarak geliştirildiği önemli bir süreç olduğuna işaret etti.

Yağcı mesajında şunlara yer verdi:

"Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana geçen süre içinde eğitim sisteminin her tür ve kademesinde okul, öğretmen ve öğrenci sayısında büyük ilerleme sağlanmıştır. toplumsal ve bireysel hayatta önemli rol oynayan eğitime olan talep her geçen gün artmıştır. Özellikle farklı eğitim uygulamalarının hayata geçirilmesiyle, dünya milletleri ile rekabet edebilen saygın bir insan topluluğuna sahip olma açısından önemli mesafeler alınmıştır."

Mesajında öğretmenlere de seslenen Yağcı, "Dünyada yaşanan değişimi ve dönüşümü iyi takip edip, ülkemizdeki gelişmenin yönünü ve niteliğini belirlemede söz sahibi olacaklardır. Bilim ve teknolojinin; ekonomik ve toplumsal yarar sağlayacak şekilde uygulanmasını öğretip, dünyadaki saygınlığımızı artırmadaki en önemli görevi üstlenmiş olacaklardır" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: