Yeni Eğitim Sisteminde Kademeli Geçiş Sağlanacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önümüzdeki eğitim öğretim döneminde uygulanacak olan 4+4+4 kapsamında imam hatip okulları...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önümüzdeki eğitim öğretim döneminde uygulanacak olan 4+4+4 kapsamında imam hatip okulları için de yeni düzenleme yapıldığı belirtilerek, ilköğretimin ara sınıflarında okuyanlara kademeli geçiş sağlanacağı ifade edildi.

Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "4+4+4 kapsamında yaptığımız çalışmalar kapsamında okullarımızın bir kısmını ilkokul, orta ve lise olarak belirledik. Geçiş dönemi olması nedeniyle kademeli geçiş şeklinde düzenleme yaptık. İlkokul 1. sınıfa öğrenci alınacak. 5. sınıf öğrencileri ise yeni okula aktarılacak" dedi.

Reklam
Reklam

Yeni düzenlemeyle imam hatip okulları için de yeni düzenleme yapıldığını söyleyen Bulut, "İmam hatip ortaokullarını semt ve mahalle olarak planladık. Malatya Merkez'de 6 tane imam hatibin orta kısmında eğitim verecek okullar belirledik. Yeşiltepe 13 Şubat, Taştepe Melekbaba, Hidayet Mahallesi ve Şehit Fevzi bölgesi için 100. Yıl Okulu, Hanımınçitliği Orduzu bölgesinde Melikşah, Karakavak bölgesinde ise Karakavak İlköğretim Okulu’nu imam hatip ortaokulları olarak belirledik. Sözü edilen okulların mevcut öğrencileri kademeli olarak devam edecek. Karakavak İlköğretim Okulu'nu, 24 derslikli Begüm Kartal İlköğretim Okulu’na naklettik. Sıtmapınara’ndaki imam hatip okulunun orta kısmına da öğrenci alınacak. 17 Ağustos’a kadar imam hatip okullarına kayıtlar sürüyor. İmam hatip ortaokuluna giden bir öğrenciye düz ortaokullardaki 5 temel ders, aynı ağırlıkta okutulacak. SBS sonucunda öğrenciler puanlarına göre herhangi bir okula kayıt yaptırabilecek" bilgilerinde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: