Yeni Eğitim Ve Öğretim Yılının Başlaması

Batman'da BDP'li belediye başkanları ile il genel meclisi üyeleri  okullarda and okuma uygulamasına son verilmesini talep etti.

Batman'da BDP'li belediye başkanları ile il genel meclisi üyeleri okullarda and okuma uygulamasına son verilmesini talep etti. BDP'li belediye başkanları ile il genel meclisi üyeleri tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, and dayatmasının ırkçı ve faşizan uygulamaların ürünü olduğu savunularak, her sabah okutulan andı çocukların anlamını idrak etmekte zorlandığı ileri sürüldüğü. "Çocuklarımızın her gün yalan söylemesine sebep olan psikolojik olarak etkilenen ve kendisiyle çelişkili bir duruma düşüren sözlerin söyletilmesini kabul etmiyoruz" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "BDP’li belediye başkanları ve genel meclisi üyeleri olarak Başbakana ve hükümet yetkililerine diyoruz ki; dil tüm Kürtlerin ortak talebidir, bu talep BDP’lisi, sağcısı, solcusu için de vazgeçilmezdir. Bu meşru talepten kaçmak akla, mantığa bilime aykırıdır. Bu antidemokratik yasayı değiştirip anadilde eğitimin biran önce anayasal güvenceye alınmasını talep ediyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: