Yeni ekranlarındaki gizli sır ne?

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, mobil cihazlarında kullandığı ekran teknolojilerinde devrim yapacak bir değişikliğe imza atmaya hazırlanıyor.

İşte detaylar:
Akıllı telefon pazarının lider oyuncusu Samsung’dan şu sıralar en büyük beklenti Galaxy S4’ün duyurulması. Bu konuda son gelen söylemler ise Samsung’un yeni amiral gemisinin çıkışı için birkaç ay daha beklememiz gerektiğine işaret ediyor.
Galaxy S4’ün çıkışı bir yana Samsung’un üzerinde çalıştığı birçok önemli yenilik 2013’te kullanıcılara sunulabilir. Bu kapsamda endüstriyel bilgi kaynaklarından derlenen haberler, Güney Koreli üreticinin yeni nesil bir mobil ekran teknolojisi üzerinde çalıştığına işaret ediyor.
**Super AMOLED Ekranlar**
Samsung’un Super AMOLED ekranlardaki inç başına düşen piksel değerini artırmaya yönelik önemli çalışmalar yaptığını zaten biliyorduk. Bu konudaki söylentileri doğrular nitelikte iddialar paylaşan DigiTimes, Samsung’un çareyi piksel dizilimini değiştirmekte bulduğunu ifade etti.
Derlenen bilgilere göre Samsung’un yeni nesil AMOLED ekranlarında altıgen şeklinde veya elmas görünümünde bir dizilim kullnılacak. Bu sayede 5inçten küçük ekranlarda bile FullHD çözünürlük üretmek mümkün hale gelecek.
Konu hakknda henüz netlik kazanmış bir bilgi yok ancak Samsung’un böylesi bir ekranı Samsung Galaxy S4 modelinde kullanması da kuvvetli bir olasılık. Anlaşılan o ki Galaxy S4 ekran teknolojisi ile de bizleri şaşırtan bir telefon olacak.
[ ****](http:// http://www.scroll.com.tr/102406/samsung-applein-bilegini-yine-buktu/)