Yeni Erzurum Otobüs Terminali Için Isim Yarışına Girildi

Erzurum’un Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali için başlatılan isim kampanyası halktan büyük ilgi gördü. Büyükşehir Belediyesi’nin...

Erzurum’un Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali için başlatılan isim kampanyası halktan büyük ilgi gördü.

Büyükşehir Belediyesi’nin Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali için başlattığı isim kampanyasına katılımın yüksek düzeyde olduğu belirtildi. Kampanyaya Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi başta olmak üzere sosyal paylaşım siteleri ve telefon aracılığıyla katılan Erzurumlular, Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali için çok sayıda isim önerisinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi’ni telefonla arayanların yanı sıra, sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter üzerinden kampanyaya dahil olan Erzurumlular, tarihe mal olmuş şahsiyetlerden siyasetçilere, tabii ve doğal güzelliklerinden kültürel zenginliklerine varıncaya kadar şehri sembolize eden onlarca isim üzerinde durdu.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, isim kampanyasının büyük ilgi gördüğünü dile getirerek, “Yeni terminale isim verilmesi hususunda halkımızın görüşlerini almak amacıyla başlattığımız kampanya, sonuçları itibariyle bizi fevkalade memnun etti. Bizim arzumuz Erzurum’un bağrından çıkarak insanlık adına önemli hizmetlerde bulunmuş değerli şahsiyetlerimizin isimlerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarıp, anlatabilmek. Önerilen isimler üzerinde önümüzdeki günlerde bir değerlendirme yapacak ve sonucu kamuoyuyla paylaşacağız.” diye konuştu.

Küçükler, önerilen isimlerden bazıları ise şöyle sıraladı: "Nene Hatun, Kazım Karabekir, Recep Akdağ, Nafiz Kotan, Aşık Yaşar Reyhani, İpekyolu, Aşık Sümmani, Aşık Emrah, Raci Alkır, Alvarlı Efe, Fethullah Gülen, Rıfkı Salim Burçak, Abdurrahmangazi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: