Yeni eşiyle tatilin faturası eski eşe

2009'da boşanan Ahmet Dedehayır ve Banu Kavak, yıllar sonra yeniden mahkemelik oldu. Bu kez dava konusu, 'tatil parası.'

Galatasaray'ın eski yöneticilerinden borsacı Ahmet Dedehayır, 1 Ekim 1999'da eski ANAP milletvekili Cavit Kavak'ın yeğeni Banu Kavak'la evlenmişti. Çiftin evliliği 2009'da bitmiş ve Ahmet Dedehayır, Banu Kavak'a bir servet ödeyerek boşanmıştı.

Biri 7, diğeri 2 yaşındaki kızlarının velayetini anneye bırakan Dedehayır, oturdukları Şişli'deki evi de eski eşine vermiş ve ayrıca çocukların eğitim masraflarını karşılayıp aylık 20 bin lira nafaka ödemeyi kabul etmişti. O dönem Galatasaray Basketbol Şube Başkanı olan Dedehayır, uğruna evliliğini bitirdiği takımın genel menajeri Mihriban Oğuz'la ilişkisine devam ederken, Banu Kavak da Serra Tokar'ın eski eşi Murat Dural'la evlendi. Ahmet Dedehayır ve Banu Kavak, yıllar sonra yeniden mahkemelik oldu.

İddiaya göre Banu Kavak, eski eşinden 20 bin dolar 'tatil nafakası' istemiş, bu isteğine karşılık bulamayınca da Dedehayır'ı nafakalarını ödemediği gerekçesiyle icraya vermiş. Banu Kavak bir başkasıyla evlenmesine rağmen yükümlülüklerini yerine getirdiğini söyleyen Ahmet Dedehayır, eski eşine "El insaf! İnsanda biraz vicdan olmalı" diye ateş püskürdü. Dedehayır, çocukları ve yeni eşi Murat Dural'la Amerika'da yaptıkları kayak tatilinin parasını kendisinden istediğini söylediği eski eşine "Yakında kayak takımlarını da benim almamı isterse şaşırmayacağım" diyerek tepki gösterdi.