Yeni Foça'da Yenilenen Su Şebekesi Yüzde 76 Tasarruf Sağladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, içme suyu şebekesini yenilediği Yeni Foça’da yüzde 76 su...

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, içme suyu şebekesini yenilediği Yeni Foça’da yüzde 76 su tasarrufu sağladı. Günlük ortalama arıza sayısı 40’tan 3’e, verilen su miktarı da saniyede 50'den 12 litreye düştü. İZSU, Menemen ilçesinde devam eden içme suyu şebeke yenileme çalışmalarında da önemli kazanımlar elde etmeye başladı.

Foça ilçesi Yeni Foça Mahallesi 2009 ile 2010 yılları arasında içme suyu şebekesini baştan sona yenileyen İZSU, 2011'de hattı tamamen devreye alarak su kayıplarını azaltıp ciddi oranda tasarruf sağladı. Yaklaşık 100 kilometrelik içme suyu şebekesinin yenilendiği Yeni Foça’da, ömrünü tamamlayan ve devamlı arıza yapan 62 kilometrelik eski hat iptal edildi. Yeni Foça’daki çalışmalar için 5 milyon lira harcandı. Eskiyen içme suyu şebekesindeki kaçaklar sebebiyle yaz aylarında su sıkıntısı yaşayan Yeni Foça, yeni kuyuların da açılarak devreye girmesiyle şimdi rahat, bol ve sağlıklı su alıyor.

Reklam
Reklam

Öte yandan Menemen'in içme suyu şebekesini yenilemek için geçen yıl çalışmalara başlayan İZSU, 130,5 kilometrelik yeni hat döşüyor. Bugüne kadar İsmet İnönü, Uğur Mumcu ve Kazımpaşa mahallelerinde 10 bin abonenin sayaç nakilleri yeni şebekeye aktarıldı, 41 kilometre uzunluğunda şebeke hattı iptal edildi. İZSU yetkilileri, üç dört ayda bütün abonelerin yeni şebekeden su almasının sağlanacağını bildirdi. Yenileme çalışmaları sonucunda İsmet İnönü ve Uğur Mumcu mahallelerini besleyen sadece iki sayaç bölgesine verilen su miktarı, saniyede 89 litreden 72 litreye düştü ve yüzde 19 tasarruf sağlandı. İZSU, Menemen’deki yeni şebeke için 9 milyon 485 bin liralık yatırım yapıyor. Çalışmalar, 2012 Eylül ayında sona bitecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz