Yeni ilişkide eski sevgiliye yer var mı?

İlişkiler hayatın tuzu biberidir. “Yalnızlık Allah’a mahsustur” mottosundan hareketle herkes ruh eşini arama eğilimi gösterir. Bunun sonucu olarak ise başarısız ilişkiler kaçınılmazdır. Kimi zaman ilişkinizin kötü gittiğini hissetseniz bile ayrılık kararını vermek zor olur. Ayrılıkla birlikte o kişinin hayatınızda çıkmasına hazır olmayabilirsiniz. Peki yeni bir ilişkiye başladığınızda eski sevgilinizle arkadaş olmak doğru mu?

Eski sevgiliniz aslında dünyanın en iyi insanı olabilir. Bu nedenle onu hayatınızda çıkartmak istemiyor olabilirsiniz. İlişkinizin bitmesi bazı durumlarda birbirinizin hayatından tamamen çıkacağınız anlamına gelmiyor. Ayrılıktan sonra yeniden hayata devam etmek önemli bir detay olsa da eski sevgilinizle arkadaş kalabilirsiniz. Sadece o ince çizgiyi ve sınırları aşmamanız gerekiyor. İşte eski sevgiliyle arkadaş kalmanın 10 yolu...

İKİ TARAFINDA BİRBİRİNE DUYGUSAL BEKLENTİSİ OLMAMALI

Duygusal beklenti ilişki bittikten sonra devam ediyorsa o arkadaşlığın temellerinin sağlam olması söz konusu dahi değildir. İki tarafında hayatına yeni birinin girmemesi aslında bir nebze de olsa beklentinin devam ettiğini gösterir. Eğer yeni bir ilişkiye adım attıysanız ve hayatınızdaki kişiyi huzursuz etmeyecek seviyeyi koruyabiliyorsanız eski sevgiliyle arkadaş kalmanız sağlıklıdır.

Reklam
Reklam

ARADA CİNSEL ÇEKİM HİSSEDİLMEMELİ

Biten bir ilişkinin sonrasında iki tarafında hisleri belli bir süre boyunca devam eder. Bu nedenle ayrılığın hemen ardından görüşmeye devam etmek cinsel anlamda pişmanlık yaşanmasına neden olabilir. Eski sevgiliyle arkadaş kalınma aşamasında bunun flörte dönmemesine ve birbirinize temaslarınıza mutlaka dikkat etmelisiniz.

ZAMANA İHTİYACINIZ OLDUĞUNU UNUTMAYIN

İlişkiniz kangren olmuş gibi hissetseniz bile ayrılığı sindirmek için iki tarafında zamana ihtiyacı vardır. Bu ölümle birlikte yas tutma sürecini ifade eder. Bu süreyi aslında iki tarafından kararlaştırması daha mümkündür. Bir süre hem kendinize hem de karşınızdaki kişiye zaman tanıyın.

SAYGIYI HER DAİM KORUYUN

Bir ilişki biterken kişiler ayrılık sürecinde bambaşka bir tavra bürünebilir. Günümüzde çoğu ilişkinin bitiminde ne yazık ki aradaki saygıyı korumak mümkün olmuyor. Eğer ilişkiniz sona erdikten sonra arkadaş olarak görüşmek istiyorsanız aranızdaki saygıyı korumalısınız.

OLGUNLAŞMAK ÖNEMLİ BİR DETAYDIR

Ayrılık aşamasında saygının gösterilebilmesi belirli bir olgunluk seviyesiyle mümkündür. Yeteri kadar olgun düşünemeyip davranamayan kişiler sevgililikten arkadaşlığa geçiş yapamazlar. Bu nedenle iki tarafından bittiğinden emin olması ve hayatlarında bu insanın yeri olduğuna inanması gerekir. Eski sevgiliyi hayatta arkadaş olarak konumlandırmak önemlidir.

Reklam
Reklam

ARKADAŞLIĞIN OLUMLU GETİRİLERİ OLMALIDIR

Bir zamanlar deliler gibi aşık olduğunuz ve onsuz nefes almadığınızı hissettiğiniz kişiyle arkadaş olmak zordur. Bu güçlü bir irade ve gerçek anlamda bir hissizlik gerektirir. Eski sevgilinizle arkadaş kalmak zorunda olmadığınızı bilerek bu durumun hayatınızdaki olumlu ve olumsuz yanlarını değerlendirin. Eğer o kişiyle arkadaş olmaktan keyif alıyorsanız ve bunu başarabiliyorsanız daha mutlu olduğunuzu göreceksiniz.

ESKİ GÜNLERDEN BAHSETMEYİN

"Hatırlıyor musun Fethiye'ye tatile gittiğimizde çok romantik bir yemek yemiştik, denizin içinde duruyordu masa, mum ışıkları, ayaklarımız denizde, hatta dolunay vardı? Ne güzeldi..." Çok mutlu olduğunuz bir andan bahsediyorsunuz. Ancak romantik komedi filmlerinden fırlayan bu anı aslında sizin eski günleri özlediğinizi anlatıyor. Bu nedenle eski günlerden söz etmek yerine günlük hayatınızdaki eylemlerden konuşabilirsiniz.

AŞKIN BİTTİĞİNDEN EMİN OLUN

Aşkın bittiğini itiraf etmek başlı başına çok büyük bir erdemdir aslında ama aşkın bitmesi, aranızdaki herşeyin bitmesi demek değildir. O kişiye hala güzel duygular besliyor olabilirsiniz. Bu onu unutmadığınız ya da yeniden barışmak istediğiniz anlamına gelmez.

Reklam
Reklam

ARADAKİ DUYGULAR ŞEKİL DEĞİŞTİRİR

Sevgi ne kaybolur ne de biter, sadece boyut değiştirir. Evet onu hala seviyorsunuz ama bu sevgi ilişkinize yetmiyor. İşte tam da bu sebepten arkadaş kalmalısınız. Ondan uzak durabilmek adına kendinize yakışmayan saygısız hareketler yapmamalısınız.

SEVGİDEN ÖNCE PAYLAŞIMLAR GELİR

İlişkiniz süresince birbirinizle paylaşımlarınız en değerli anlardır. Aşk en coşkun duygulardan bir tanesi olabilir. Ancak paylaşımlar bu durumdan çok daha kıymetlidir. Her kötü anınızda yanınızda olan ve desteğini esirgemeyen bir sevgiyi ayrılık sonrasında minnetle anmanız normaldir.

Anahtar Kelimeler: